iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 Bayat Pide
12 Paket Margarin
1 Su Bardağı Su
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Tozbiber
HAZIRLANIŞI
Pideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip firın kalıbına yerleştirin
Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin
Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin Salçayı ekleyip karıştırın Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın
Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın
1 Bayat Pide
12 Paket Margarin
1 Su Bardağı Su
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Tozbiber
HAZIRLANIŞI
Pideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip firın kalıbına yerleştirin
Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin
Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin Salçayı ekleyip karıştırın Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın
Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın