iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
1 Bayat Pide
12 Paket Margarin
1 Su Bardağı Su
3 Çorba kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
1 Çorba kaşığı Salça
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çorba kaşığı Tereyağı
1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz biber
Hazırlanışı ideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip fırın kalıbına yerleştirin Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin
Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin Salçayi ekleyip karıştırın Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun
Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün Tereyağını tavada kızdırıp kırmızı biber ilave edin Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın
1 Bayat Pide
12 Paket Margarin
1 Su Bardağı Su
3 Çorba kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
1 Çorba kaşığı Salça
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çorba kaşığı Tereyağı
1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz biber
Hazırlanışı ideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip fırın kalıbına yerleştirin Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin
Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin Salçayi ekleyip karıştırın Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun
Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün Tereyağını tavada kızdırıp kırmızı biber ilave edin Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın