iltasyazilim
FD Üye
Yalancı Mantı (İçli Köfte Hamurundan) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase dolusu ince köftelik bulgur
*Yarım kase kısırlık bulgur
*1 tatlı kaşığı tuz
Islatmak için;
*Göz kararı ılık su
Üzeri için;
*Yoğurt (tercihe bağlı olarak 1 diş sarımsak)
*Sıvı yağ
*Kuru nane
*Pul biberi
*Kara biber
Yalancı Mantı (İçli Köfte Hamurundan) Tarifi Yapılışı İçli köfteden kalan hamuru buzluğa kaldırıp çorba yada mantı için kullanmak çoğumuzun bildiği alternatiflerdendir Artan hamurdan yada yeniden hazırlayacağımız hamurdan pratik ekonomik yoğurtlu enfes bir mantı elde edebilirsiniz Öncelikle hamur için harcımızı hazırlayalım Ölçü arttırılabilir İnce bulgur ne kadar ise kısırlık bulgur da onun yarısı kadar olmalı Hamurumuzu ılık suyla ıslatıp 12 saat dinlenmeye bırakıp daha sonra ekimizi ıslatarak içli köfte hamuru kıvamında bur hamur elde ediyoruz Ufak parçalar koparıp parmaklarımızla avuçlarımıza doğru sıkıp hamur taneleri elde edelim Kaynamış suda 1 taşım kaynatıp suyunu süzdürüp servis tabağına alalım Çırptığımız yoğurdun içine sarımsak ve tuz ekleyelim ve mantinin üzerine yayalım Üzerine karabiber ve nane serpelim Kızarttığımız sıvı yağın içine pulbiberi ekleyip mantının üzerine gezdirelim Servise hazır ???afiyet olsun
*1 kase dolusu ince köftelik bulgur
*Yarım kase kısırlık bulgur
*1 tatlı kaşığı tuz
Islatmak için;
*Göz kararı ılık su
Üzeri için;
*Yoğurt (tercihe bağlı olarak 1 diş sarımsak)
*Sıvı yağ
*Kuru nane
*Pul biberi
*Kara biber
Yalancı Mantı (İçli Köfte Hamurundan) Tarifi Yapılışı İçli köfteden kalan hamuru buzluğa kaldırıp çorba yada mantı için kullanmak çoğumuzun bildiği alternatiflerdendir Artan hamurdan yada yeniden hazırlayacağımız hamurdan pratik ekonomik yoğurtlu enfes bir mantı elde edebilirsiniz Öncelikle hamur için harcımızı hazırlayalım Ölçü arttırılabilir İnce bulgur ne kadar ise kısırlık bulgur da onun yarısı kadar olmalı Hamurumuzu ılık suyla ıslatıp 12 saat dinlenmeye bırakıp daha sonra ekimizi ıslatarak içli köfte hamuru kıvamında bur hamur elde ediyoruz Ufak parçalar koparıp parmaklarımızla avuçlarımıza doğru sıkıp hamur taneleri elde edelim Kaynamış suda 1 taşım kaynatıp suyunu süzdürüp servis tabağına alalım Çırptığımız yoğurdun içine sarımsak ve tuz ekleyelim ve mantinin üzerine yayalım Üzerine karabiber ve nane serpelim Kızarttığımız sıvı yağın içine pulbiberi ekleyip mantının üzerine gezdirelim Servise hazır ???afiyet olsun