Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yalancı Su Böreği

Yalancı Su Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet oda sıcaklığında yumurta
*1 büyük su bardağı ılık su
*1 dolu tatlı kaşığı tuz
*1 silme tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un (Kulak memesinden daha sert bir hamur olacak)

Aralarına ve üzerine sürmek için;


*200 gr tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı

Harç için;


*Salamura peynir veya köy peyniri
*İstenirse maydanoz

Üzerine dökmek için;


*3 su bardağı buz gibi soğuk su

Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın
Ilık suyu katıp çırpın
Unu katıp iyice yoğurun
12 beze yapın Üzerini nemli bir bezle örtün
Hamur dinlenirken, tereyağını eritip az kaynatıp ocaktan alın; zeytinyağını katın
Peyniri ufalayarak harcını hazırlayın Dilerseniz maydanoz karıştırın
İlk bezeyi açıp dört kenarından keserek fırın tepsisi büyüklüğünde dikdörtgen oluşturun Kestiğiniz parçaları daha sonra kullanmak üzere bir kenara düzgünce bırakın
Dikdörtgen yufkayı tereyağı ile yağladığınız tepsiye serip hazırladığınız yağdan 23 yemek kaşığı ile yağlayın, ikinci yufkayı ve üçüncü yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp aralarını yağlayarak tepsiye serin
Dördüncü yufkayı açıp kenarlarını kestikten sonra, dört yufkanın kesilmiş ve kenarda beklettiğiniz parçalarının tümünü tepsiye yayın, yağlayın Bunun üzerine dördüncü dikdörtgen yufkayı serin; yağlamayın, peynirin yarısını üzerine yayın
İkinci 4 bezeyi de ilk dört beze gibi açıp kenarlarını kesip aralarını yağlayarak serin Dördüncü yufkanın üzerine kalan peyniri yayın Bu arada fırını 190 dereceye getirin, ısınsın
Son dört bezeyi de diğerleri gibi hazırlayın aralarını yağlayarak tepsiye serin (Her 4 yufkanın kenarları tepsiye serildiğinde bir kat oluşturacağından beş kat arayla peynir koymuş olacaksınız Böylece su böreğiniz 15 kat olacak Yuvarlak tepsi kullanırsanız yufkaların kenarlarını kesmeden tepsiye serebilirsiniz, o zaman 14 veya 15 beze yapabilirsiniz )
Kalan yağı böreğin üzerine sürüp dilimleyerek 190 derecede ısınmış fırına verin 1520 dakika sonra üzeri kızarınca fırından çıkarın buz gibi soğumuş suyu üzerine dökün, tekrar fırına verin 1015 dakika sonra kontrol edin, suyunu çekmişse böreğiniz hazır demektir
Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,799Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt