iltasyazilim
FD Üye
Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
Sıvı harcı için:
*2 tane yumurta
*1 Su bardağı Süzme Yoğurt
*1 Su bardağı Su
*Yarım Su bardağı Zeytinyağ
İçi için:
*1 Kase Çökelek
*1 Kase Maydanoz
*2 Yemek kaşığı Tereyağ
Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı
Bu tarifin hem Videosunu çekip hem yapmak zor oldu
Ben bugün peynir olarak Çökelek tercih ettim
Önce 2 tane yumurtamızı blendırla çırpıyoruz ,içine 1 su bardağı süzme yoğurt ve yarım su bardağı zeytinyağ koyup çırpıp yoğurdumuz süzme olduğu için içine 1 su bardağı su ilave ediyoruz Diğer tarafta çökeleğimize maydanozları ince doğruyoruz
Kek kalıbımıza birinci yufkamızı kuru bir şekilde yerleştiriyoruz, ikinci yufkamızı yumurtalı harcımıza bulayıp kalıbımıza döşüyoruz ve çökelekli harcımızı da üstüne seriyoruz, üçüncü yufkamızı da yumurtalı harca buladıktan sonra kalıbımıza koyuyoruz, son yufkamızı da aynı şekilde yumurtalı harca bulayıp kalıbımıza seriyoruz Üzerine tekrar çökelekli harcı serip üzerine 2 yemek kaşığı tereyağ koyup alttaki kuru yufkamızın kenarlarını kalıbımızın üstünü kapatıyoruz, üstünü bıçakla hafif delikler açıyoruz ,kalan yumurtalı harcı da üzerine gezdirip 200 derece fırında pişiriyoruz
*4 adet yufka
Sıvı harcı için:
*2 tane yumurta
*1 Su bardağı Süzme Yoğurt
*1 Su bardağı Su
*Yarım Su bardağı Zeytinyağ
İçi için:
*1 Kase Çökelek
*1 Kase Maydanoz
*2 Yemek kaşığı Tereyağ
Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı
Bu tarifin hem Videosunu çekip hem yapmak zor oldu
Ben bugün peynir olarak Çökelek tercih ettim
Önce 2 tane yumurtamızı blendırla çırpıyoruz ,içine 1 su bardağı süzme yoğurt ve yarım su bardağı zeytinyağ koyup çırpıp yoğurdumuz süzme olduğu için içine 1 su bardağı su ilave ediyoruz Diğer tarafta çökeleğimize maydanozları ince doğruyoruz
Kek kalıbımıza birinci yufkamızı kuru bir şekilde yerleştiriyoruz, ikinci yufkamızı yumurtalı harcımıza bulayıp kalıbımıza döşüyoruz ve çökelekli harcımızı da üstüne seriyoruz, üçüncü yufkamızı da yumurtalı harca buladıktan sonra kalıbımıza koyuyoruz, son yufkamızı da aynı şekilde yumurtalı harca bulayıp kalıbımıza seriyoruz Üzerine tekrar çökelekli harcı serip üzerine 2 yemek kaşığı tereyağ koyup alttaki kuru yufkamızın kenarlarını kalıbımızın üstünü kapatıyoruz, üstünü bıçakla hafif delikler açıyoruz ,kalan yumurtalı harcı da üzerine gezdirip 200 derece fırında pişiriyoruz