iltasyazilim
FD Üye
Yalancı Toz Antep Fıstığı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram ıspanağın yaprakları
*1 adet yumurta
*1 su bardağından bir parmak fazla un
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağı
*1 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
Yalancı Toz Antep Fıstığı Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanak yapraklarını iri doğrayalım ve haşlayalım ardından blenderden geçirip püre yapalım Soğuyunca aynı kek hazırlar gibi yumurta ile şekeri çırpalım ve diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarmadan ortalama 15 dakika pişirelim Soğuyunca dilimleyip rondadan geçirelim ve geniş bir tepsiye döküp 2 gün ara ara karıştırıp nemini alıp kurumasını sağlayalım 2 günün sonunda bir kez daha rondadan geçirelim ve birer kullanımlık poşetlere koyup dondurucuda muhafaza edelim
*250 gram ıspanağın yaprakları
*1 adet yumurta
*1 su bardağından bir parmak fazla un
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağı
*1 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
Yalancı Toz Antep Fıstığı Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanak yapraklarını iri doğrayalım ve haşlayalım ardından blenderden geçirip püre yapalım Soğuyunca aynı kek hazırlar gibi yumurta ile şekeri çırpalım ve diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarmadan ortalama 15 dakika pişirelim Soğuyunca dilimleyip rondadan geçirelim ve geniş bir tepsiye döküp 2 gün ara ara karıştırıp nemini alıp kurumasını sağlayalım 2 günün sonunda bir kez daha rondadan geçirelim ve birer kullanımlık poşetlere koyup dondurucuda muhafaza edelim