ATV ekranlarından izleyicilerle buluşacak olan Yalnız Kurt dizisinde Davut Bahadır karakterine Cihan Ünal hayat verecek. Senaryosunu Murat Koca ve Ali Alper Erze'nin yazdığı, yapımcılığını Osman Sınav'ın yaptığı Yalnız Kurt birinci kısmıyla bugün (28 Ocak Cuma) ekrana gelecek. Pekala Cihan Ünal kimdir, kaç yaşında? Yalnız Kurt'un Davut Bahadır'ı Cihan Ünal aslen nereli, evli mi? İşte hayatı ve hakkında merak edilenler...
Osman Sınav'ın yapımcılığını üstlendiği ve ATV ekranlarından yayınlanacak olan Yalnız Kurt dizisinde Cihan Ünal, Davut Bahadır karakterine hayat verecek. Öteki ismiyle Kumandan olarak anılan Ünal'ın canlandırdığı karakter, daha dizinin birinci kısmı yayınlanmadan araştırma konusu oldu. Pekala Cihan Ünal kimdir, kaç yaşında? İşte ayrıntılar...
Cihan Ünal Kimdir?
22 Ocak 1946 tarihinde Kastamonu'nun Taşköprü kentinde dünyaya gelen Cihan Ünal, 1960-1964 yıllarında Ankara Radyosu'nun Çocuk Kulübü'nde, eğitim programları ve radyo tiyatrolarında çocuk seslendirme sanatkarı olarak çalışmıştır. Tıpkı yıllarda çocuk tiyatrosu ve özel tiyatrolarda amatör olarak oyunculuk yapmıştır.
1962 yılında Ankara Halkevi'nde tiyatro kurslarına katılan isim akabinde birebir kurumda oyunculuk yapmıştır. Nüzhet Şenbay, Nurettin Sevin, Suat Taşer, Haldun Marlalı ve Becerikli Canova'dan eğitim almıştır. Tıpkı vakitte Suat Taşer'in yönettiği Öteye Hakikat başlıklı oyunda başrolde oynamıştır. 1964 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'na girmiştir.
1969'da konservatuarın tiyatro kısmından mezun olmuştur ve birinci sinema rolünü 1971 yılında Damdaki Kemancı sinemasında oynamıştır. İkinci kere oynadığı sinema sineması birinci Türk kaygı klasiklerinden olan Şeytan olmuştur. 1973 - 1982 yıllarında öğretim vazifelisi olarak diksiyon, mimik, rol ve sahne derslerine girmiştir. Ünal pek çok üretimde rol almıştır.
Cihan Ünal Evli mi? Eşi Kim?
1970-1978 yılları ortasında Sabiş Kuzuoğlu ile evli kalan isim sonrasında Türkan Şoray ile 1983'de evlenmiş ve 1987'de boşanmıştır. Son olarak 2000–2002 yılları ortasında ise Nazlı Tazebay ile evlenmiş ve boşanmıştır.
Rol Aldığı İmaller;
Bayan İsterse
Süper Yüzyıl Kösem 2016
Aşk Tekrar
Gece Dansı Tutsakları
Bir Mucize Olsun
Nisan Yağmuru
Türk Vakıf Medeniyeti
Kuruluş / Osmancık
Bağdat Hatun
Murat
Yedi Kocalı Hürmüz