Yamyamın Dehşet İtirafları Ankara'da önceki gün ortaya çıkarılan bir canice, tüm Türkiye'nin kanını dondurdu 17 yaşında ilk cinayetini işleyen, girdiği cezaevinden afla meydana çıkan, yakın çevresiyle aralıksız kavga eden ve armoni sorunu yaşayan Özgür Dengiz, son cinayetinin kurbanı Cafer Er'i özel yapımbıçağıyla kesti ve etinin bir bölümünü yedi Meşhur aktör Anthony Hopkins'in Kuzuların Sessizliğifilminde canlandırdığı Hannibal Lecterkarakterine tıpatıp uyan 27 yaşındaki Dengiz, minik yaşlardan bu yandan kesintisiz toplumla armoni sorunu yaşadı Annesi, babası ve kız kardeşiyle tartışma eden, ıssız yerlerde yaşamayı seven Dengiz, ortaokulu bitirdikten sonra okula gitmedi Serbest'ün kavgalarla kendini bildiren sosyal uyumsuzluğunun birincil sonucu, 17 yaşında arkadaşını öldürmesiyle ortaya çıktı; aralarındaki minik bir uyuşmazlık nedeniyle kızdığı arkadaşını kafasından vurarak öldürdü Yaşının minik olması sebebiyle sadece 10 yıl hapis cezası bölge Dengiz, 1997'de girdiği cezaevinden 3 yıl daha sonra, Şartla Salıverme Yasası baştan sona çıktı sık sık hastaneye gitti Bir iş edinemeyen ve emekli astsubay babasıyla terzi annesinin verdiği parayı başlıca sokaklarda harcayan Dengiz, ailesinin telkiniyle askere gitti Sarıkamış ve Hatay'da sorunlu bir askerlik dönemi geçiren Dengiz, psikolojik sorunları sebebiyle de çoğu kez hastaneye sevk edildi Askerliğini bitirdikten sonradan Ankara'ya dönen ve içine adamakıllı kapanan Dengiz'in meslek sahibi olması için büyük uğraş veren baba Satılmış Dengiz, oğlunun kendisi gibi asker olmasını istedi, fakat bu gerçek dışı gerçekleşmedi Yıllarca terzilikle aile bütçesine katkıda bulunan anne Sultan Dengiz de oğlunun meslek sahibi olabileceği düşüncesiyle 6 ay önce Abidinpaşa'da minik bir terzihane açtı Ama Serbest o dükkâna uğramadı bile Önce çöpçüye ateş etti Başlıca ıssız yerlerde gezmeyi seven Dengiz, geçen günlerde akşam saatlerinde, Mamak Köprüsü'nün altıında dolaşmaya çıktı Karşısına meydana çıkan bir çöp toplayıcısına topluluk yaptığıgerekçesiyle birkaç el ateş etti Birkaç saat sonradan arabasının içinde içki içen Mamak Belediyesi'nden emekli Cafer Er'i (55) gördü Hiç tanımadığı Er'in kafasına iki el alev etti Evvelden hazırlanmış satır ve bıçakla Er'in etlerini kemiklerinden sıyırdı, kurbanını siyah bir kumaşa sararak çöplüğe attı Köpeklere verdi Kestiği etin bir kısmını çöplük çevresindeki köpeklere veren Dengiz, kalanını da çantasına yerleştirdi Bu sırada etin bir kısmını çiğ olarak yiyen Dengiz evine döndü Anne ve babasıyla konuşmadan mutfağa gitti Etin büyük parçasını buzluğa koydu Dehşet suç oluşturan, ihbar üzerine çarşamba gecesi Er'in cesedini bulan polisin özenli çalışmasıyla ortaya çıktı Dengiz'in durum uygun düşürdüğü cep telefonunu bulan dedektifler, numaranın öldürülen Sedat Erzurumlu'ya ait olduğunu saptadı Telefondan yapılan son konuşmaların izini süren polis, Dengiz'in kimliğini saptayarak evine etken yaptı Öldürmeyi sürdürebilirdim Emniyet'te de garip davranışlarını sürdüren Özgür Dengiz, ifadesinde şunları söyledi: Pişman değilim, vicdanım bakımlı Öldürmeyi sürdürmeyi düşünüyordum Rüyamda aralıksız kurban edildiğimi görüyordum Ara Sıra koyunların kurban edildiğini de görüyordum Bıçaklarım var Ben kurban olacağıma, başkalarını öldürmeye, kurban etmeye karar verdim İki cinayetim var 30 yıl yatar, çıkarım O zamana değin da bir bağışlama çıkar kesinlikleDengiz ifadesinde İnsan etine aleyhinde zaafım oluştu Önce keserken tiksintim geçsin diye bir parça yedim, köpeklere de verdim Ama daha sonra tadını sevdim Hayatımın geriye kalanında bu eti yemeyi düşündüm Öldürerek yemeye devam edecektimdiye konuştu Mamak Köprüsü'ne adam öldürmek için gittiğini kaydeden Dengiz, Yemek Yemek için öldürdüm Etleri çantama koydum Bu işler için kendime özel bıçak, keski, satır yaptırmıştımderken, Erzurumlu'yu öldürme nedenini 1 saat dükkânda sohbet edip internetten laptop modellerine baktık Bana 'bunu alamazsın' dedi Ben de öldürdümdiye anlattı Anne ve babasıyla birlikte dün adliyeye sevk edilen ve soğukkanlı görünen Dengiz, basın mensuplarının Niçin yaptınız?sorularına Biziz, buyurun bizizyanıtını verdi Komşular başı dönen Dengiz ailesinin Akdere'deki Mahallesi'nde ise büyük bir şaşma hâkim Semt sakinleri, Özgür'ün eve girdiğini, çıktığını bile görmezdik Kendi halinde, gürültüsüz bir tiptidedi Çocukların yamyammışdiye dolaştığı sokağa, dün Dengiz'in bazı yakınları da geldi Özgürlük, amcamın torunudiyen Lale Dengiz, Sessiz, saf bir çocuk Hiç evlenmedi Selam verir, bizi severdi Yapmış olabileceğine ihtimal vermemdedi Mahallede kuaförlük yapmasına rağmen, kuzeni Serbest'le çok görüşmediğini söyleyen İnan Dengiz, Evine gittiğimizde odasından çıkmazdı Amca oğluyum, düğünümüze bile gelmedi Bağlama da çalardı Gençken neşeliydi Cezaevinden daha sonra değiştiderken, halası Zülbiye Çıt, Babası otoriter bir adam 17 yaşındayken oğlunu o ihbar etmiştidiye konuştu 'Tadına baktım' Dengiz, savcılıkta verdiği ifadede ise insan etinin tadına cinayeti işlediği sırada baktığını ama yemeye fırsat bulamadan yakalandığını söyledi Daha önce insan eti yemediğini açıklama ederek çelişkili beyanlarda yer alan Dengiz, tutuklanarak cezaevine gönderildi Dengiz'in anne ve babası ise ifadeleri alındıktan sonradan hür bırakıldı Kaynak