iltasyazilim
FD Üye
Resimli Yanardağ Keki Tarifi
Yanardağ Keki Malzemeleri
200 gram çilek
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı bal
50 gram kuvertür çikolata
tuz, pudraşekeri
4 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık yağı
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
35 su bardağı un
Yanardağ Keki Yapılışı
bu çok iyi kek için ilk olarak Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın Hamuru, yağlanmış, ortası delik kek kalıbına dökün Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Çilekleri elma dilimi biçiminde dilimleyin Şeker, hindistancevizi ve bal ile harmanlayın Keki soğumaya bırakın Çikolatayı benmari usulü eritip kekin üstüne gezdirerek dökün Çilekleri kekin orta boşluğuna doldurun Pudraşeker serpip servis yapın *
Yanardağ Keki Malzemeleri
200 gram çilek
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı bal
50 gram kuvertür çikolata
tuz, pudraşekeri
4 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık yağı
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
35 su bardağı un
Yanardağ Keki Yapılışı
bu çok iyi kek için ilk olarak Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın Hamuru, yağlanmış, ortası delik kek kalıbına dökün Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Çilekleri elma dilimi biçiminde dilimleyin Şeker, hindistancevizi ve bal ile harmanlayın Keki soğumaya bırakın Çikolatayı benmari usulü eritip kekin üstüne gezdirerek dökün Çilekleri kekin orta boşluğuna doldurun Pudraşeker serpip servis yapın *