iltasyazilim
FD Üye
150 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin 1 buçuk çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı kakao 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 25 3 su bardağı un Üzeri için;
Damak tadına göre reçel veya marmelat Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Yapılışı çok pratik ağızda dağılan kolay bir tarif Görsel olarak da gösterişli bir kurabiye tarifi Tarife ilk olarak un ,vanilya ,kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp homejen hale getirelim unu azar azar ekleyip unla birlikte vanilya ve kabartma tozunu da ilave edelim ele yapışmayan bir hamur elde edince cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarladıktan sonra hafifçe bastıralım İlk önce + şekilde sonrada kalan kısımları tekrar + şeklinde bıçak yardımıyla hafif bastırarak çizikler atalım Ilık olan 180°fırında 10 15 dk pişirelim kurabiyeler fırında yumuşak olacaktır Altlarına bakarsanız anlayabilirsiniz piştiğini Pişip soğuyan kurabiyelerin orta kısmına dilediğimiz marmelat yada reçeli (ben vişne reçeli kullandım)çay kaşığı yardımıyla hafif döküp servis edebiliriz
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Damak tadına göre reçel veya marmelat Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Yapılışı çok pratik ağızda dağılan kolay bir tarif Görsel olarak da gösterişli bir kurabiye tarifi Tarife ilk olarak un ,vanilya ,kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp homejen hale getirelim unu azar azar ekleyip unla birlikte vanilya ve kabartma tozunu da ilave edelim ele yapışmayan bir hamur elde edince cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarladıktan sonra hafifçe bastıralım İlk önce + şekilde sonrada kalan kısımları tekrar + şeklinde bıçak yardımıyla hafif bastırarak çizikler atalım Ilık olan 180°fırında 10 15 dk pişirelim kurabiyeler fırında yumuşak olacaktır Altlarına bakarsanız anlayabilirsiniz piştiğini Pişip soğuyan kurabiyelerin orta kısmına dilediğimiz marmelat yada reçeli (ben vişne reçeli kullandım)çay kaşığı yardımıyla hafif döküp servis edebiliriz
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız