Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yanığa ne sürülür Yanığa ilk yardım nasıl yapılır?

0
83

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Yanıklarda ilk önce yanan bölgeye soğuk kompress uygulamak soğuk suya tutmak gerekirFakat bunda aşırıya gitmemek gerekirTabi yanığın dereceside çok önemliMutlaka evimizde bulunması gereken iki tane yanık kremi olması lazımBunlar tüm eczanelerde satılan ucuz kremlerdirBiri silverdin pomat diğeri anestol pomatBunlar ne işe mi yarar? Çocuklamız varsa mutlaka ve mutlaka evde olsun bu merhemler
Yanan bölgeye ilk önce acısını alması için anestol pomat sürülürBu pomat yanan yerin acısını kısa sürede azaltıp yok edecektirDaha sonra silverdin pomat sürünBu merhemde yanan yeri onaracak ve tedavi edecektirBu uygulamalara ilk yardım da yada acil müdahale de denebilirDaha sonra mutlaka hekime gitmeyi ihmal etmeyinSağlıklı günler

Similar threads

Su toplayan yanığa ne iyi gelir? Yanık Sonrası Su Toplaması genel olarak ikinci derece yanıklarda oluşan bir sorundur Bu durum güneş ışınları ile pozitif temasta kalma ve abazen de kimyasal kaynaklı olarak oluşan yanıklarda görülür Su toplaması ile kişinin uyarı etmesi gereken noktalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Nerede ve nasıl başımıza geleceğini bilemediğimiz, anlık gelişen yanma kazaları çok fazla acı verir öyle bir acıdır ki insanı yerinden zıplatır. Bazen patates kızartırken sıçrayan yağ, bazen demlikten dökülen sıcak su veya çay, yemek pişirirken sıcak fırına veya tencereye bir anlığına bile olsa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
#444B49 VerdanaSevgili okuyucularımız bu makalemizde sizlerle çok ama çok önemli bir konuyu işleyeceğiz Bu konu inherityanıklara karşı ilk yardım nasıl yapılır konusudur ve bu konu dikkatlice okunup anlaşılıp uygulanırsa kritik durumlarda hayat kurtarır O yüzden bu makaleyi ekstra dikkatle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Gün içerisinde yaşanabilecek bazı kazalar sonucunda ciltte yanma meydana gelebilir. Bu yanıklar genellikle kaynar su dökülmesi, soba yanığı, kimyasal madde yanığı, kızgın yağ sıçraması ve özellikle yazın güneşe aşırı maruz kalmadan kaynaklı olabilir. Yanığa neden olan durum ve yanığın derecesine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
hamilelikte yanık ufak yanık tedavisi hamilelikte tedavisi evde gebelikte Konu Resmi Çocukken benimde başıma gelmişti,3 yaşındayken sıcak suyun üzerime dökülmesiyle 3 derece yanıklarım oluştu,bilgisizce yanlış doktor teşhisiyle bu kaza bende hiç iyleşmiyicek kalıcı bir hasar bıraktı,insanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,496Konular
981,848Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt