Bazı yiyeceklerin tadı hafif karamelize olunca bir öteki oluyor... Gelin bakalım hangi yiyecekler bu kategoride?
Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
...Brokoli... Sarımsak ve limonla biraz kızartın, tadına inanamayacaksınız!
Eğer Brüksel lahanası sevmiyorsanız daha evvel hiç karamelize edip yemediğiniz içindir! Fırın tepsisine Brüksel lahanalarını ikiye bölüp koyun, biraz zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Karamelize olunca afiyetle yiyin!
Kuşkonmaz, her ne kadar ülkemizde çok değerli olsa da muhakkak denenmesi gereken lezzetlerden.
Izgara şeftali! Şayet hiç denemediyseniz şeftalileri ızgaralayıp bir top dondurmayla denemenizi tavsiye ediyoruz...
Bibersiz bu listenin boynu bükük kalırdı...
Közde mısır. Olsa da yesek!
Ekmek bu listenin önderi tabi...
Kızarmış mantı... Denemeyenleri mutfağa davet ediyoruz!
Krem brüle!
San sebastian cheesecake...
Peynirin her hali diyip susuyoruz.
Peynirli mantar desek...
Ateşte pişmiş marşmelov...
Izgara ananas... Tıpkı şeftali üzere o kadar yakışıyor ki ızgara ananasa... Ancak lütfen pizzanın üzerinde değil!
Kumpirin patatesi!
Fırına peynirle giren yemeklerin üzerindeki o hafif yanmış kabuk...
Sizce biraz daha pişmişi daha uygun olan yiyecekler hangileri? Yorumlarda buluşalım! Başka içeriklerimize de göz atabilirsiniz: