Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yapay et üreticileri Çin pazarını hedefliyor

Hoş geldin! noon tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Yapay et üreticileri Çin pazarını hedefliyor

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
2259151_720x360.jpg

Beyond Meat salı günü yaptığı bir açıklamada Alibaba aracılığıyla bitki temelli hamburger köftelerinin perakende satışına, Freshippo dükkanları aracılığıyla, Çin’de başlayacaklarını duyurdu. Satışlar bu haftasonu Şangay’da 50 dükkânda başlayacak fakat şirketin Pekin’de 48 dükkân daha açarak genişleme planladığı biliniyor.

Alibaba ve Beyond Meat arasındaki iş birliği Impossible Food gibi diğer rakip firmaların kârlı Çin pazarına girmeye karar vermesinden sonra başladı.

Çin pazarını hedefleyen bir diğer bitki temelli et üreticisi de OmniPork. Hong Kong merkezli şirket domuz eti temelli ürünlerin geliştirilmesine odaklanarak stratejisini bu yönde geliştiriyor.

Yapay et pazarının sadece Kuzey Amerikalı Impossible foods ve Beyond Meat gibi şirketlerden ve kırmızı etten oluşmadığını söyleyen OmniPork kurucusu David Yeung “Japonya, Kore, Vietnam, Taylan, Singapur gibi Asya ülkelerinde ciddi bir domuz eti tüketimi var. Asya’da sadece Müslüman ülkelerde domuz eti tüketilmiyor” diye değerlendiriyor.

Koronavirüsün et üretim tesislerinde ortaya çıkması da ülkeleri farklı alternatif arayışlarına sürüklüyor. Toplumsal sağlık problemlerini ve çevre sorunlarını mümkün olduğunca azaltmak isteyen ülkeler daha sürdürülebilir olan bitki temelli et üretimini ciddi bir seçenek olarak değerlendiriyor.

Yapay et marketi hakkında konuşan Çin Şangay Pazar Araştırması Grubu Direktörü Shaun Rein “Çinli tüketiciler farklı protein kaynakları arayışındalar. Biz bitki temelli et pazarının 910 milyon dolar büyüklüğünde olduğunu ve her yıl %20-25 arası büyüyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Impossible Food CEO’su Patrick Brown ise CNBC’ye verdiği bir mülakatta et endüstrisinin geleceği hakkında “Hayvan temelli ürünlerin 15 yıl sonra gıda endüstrisinde yeri olmayacağını düşünüyorum” demişti.
 

Similar threads

Dünyayı sürdürülebilir şekilde besleyebilmek, geleceğin en zorlayıcı uğraşlarından biri. Bu çabada et, hayati öneme sahip. Yeryüzündeki birçok insan için önemli bir besin kaynağı konununda. Diğer taraftana Dünya nüfusu her yıl düzenli olarak artıyor. Buna bağlı olarak da et talebi yükseliyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,503Konular
982,772Mesajlar
30,560Kullanıcılar
atwllaxSon üye
Üst Alt