Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yapı Ressamı

Yapı Ressamı
0
121

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Inşa Ressamı teknik usta ne iş yapar ressam ne iş yapar ressamın görevleri görevleri görevi YAPI RESSAMI ​TANIM Mühendisler kadar tasarlanan inşaat ön projelerini ve detay resimlerini istenilen ölçülere ve standartlara uygun olarak çizen kişidir GÖREVLER İnşaat yapılacak arazinin alanını ölçer, kurulacak yapının konumunu saptar, Çizimi yapılacak projenin sabit hesap kağıtlarını, mimari projelerini alıp, bunlara kadar çizgi kağıtlarını ve rapido uçlarını seçer ve masayı çizime hazırlar, Tasarımı yapılan yapı projelerini kuralına uygun bir şekilde istenilen ölçekte çizer, Projelerin orjinallerinden ozalitlerde kopyalar çıkarır, zorunlu düzeltmeleri yapar, Bahşedilen sabit hesaplarına tarafından ayrıntıları çizer, demir tatbik ölçeklerine kadar çizim yapar KULLANILAN ALET VE MALZEMELER Resim masası, Bilgisayar ve çizim yazılımları, Farklı Alanlara Yönlendirilmiş cetvel ve çizim takımları (pergel, yazı şablonu, arma şablonu vb), Farklı Alanlara Yönlendirilmiş kalemler (kurşun resim kalemleri, grafor kalemi, rapido kalemleri vb), Çini ve rapido mürekkebi, Çeşitli kağıtlar (resim kağıdı, aydınger kağıdı, ozalit kağıdı vb), Raptiye ve bantlar MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Inşa ressamı olmak isteyenlerin; Görme keskinliğine, Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, El ve gözü eşgüdümle kullanabilme, Zihinde canlandırma ve çizim yeteneklerine sahip, Dikkatli, titiz kimseler olmaları gerekir ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Inşa ressamları, inşaat firmalarında, işletmelerin mühendislik, mimarlık bürolarında devir yaparlar Alıştırma pak ve iyi kültürlü bir ortamda ayakta yürütülür Yapı ressamı mühendis ve mimarların denetimi aşağıda çalışır ÇALIŞMA ALANLARI VE IŞ BULGU OLANAKLARI İşletmelerin resim atölyelerinde, mühendislik ve mimarlık bürolarında, inşaat şirketlerinde ve ulus sektöründe geniş alıştırma alanları vardır Yoğun olarak çalıştıkları kurumlar belediyeler, Karayolları, Devlet Su İşleri, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'dır Türkiye'deki bir fazla meslekte olduğu gibi, bu meslekte de işgücü arzının yüksekliği yanına, mesleğe ihtiyacın üzerinde yeni katılımlar olmaktadır Keza, teknolojik gelişmelerin de istihdamı daraltıcı etkisi düşünülürse, yakın gelecekte meslek bulgu imkanları açısından zorluklar olacağı, oysa; iç ve dış mimarideki gelişmelerin bu daralmayı kayıtlı ölçüde azaltacağı varsayım edilmektedir MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi; Endüstri Iş, Kız Iş ve Fazla Programlı Liseler Anadolu Teknik, Anadolu Meslek Liselerinde verilmektedir MESLEK EĞİTİMNE ANTRE KOŞULLARI Endüstri Iş, Kız Iş ve Çok Programlı Liselere girebilmek için en düşük ilköğretim mezunu elde etmek gerekmektedir Anadolu Teknik, Anadolu Meslek Liselerine girebilmek için ise Ulusal Eğitim Bakanlığı kadar merkezi sistemle yapılan Orta Öğretim Kurumları öğrenci Seçme ve Sipariş Verme sınavını galip gelmek gerekmektedir EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Meslek liselerinde eğitim süresi 3 sene, Anadolu Teknik Liselerinde eğitim süresi 5 yıldır, Anadolu Meslek Liselerinde 4 yıldır Eğitim boyunca genel kültür dersleri ve meslek dersleri birlikte alınmaktadır MESLEKTE İLERLEME Endüstri iş, Teknik, Anadolu Teknik ve Çok Programlı Liselerinin Inşa Ressamlığı bölümünden mezun olanlar istedikleri takdirde, Harita kadastro, İnşaat, Jeoteknik teknikerliği, Karayolu ulaşımı ve trafik, Maden, Bilye teknolojisi, Mermercilik,Raylı sistemler teknolojisi, Restorasyon ve Konservasyon Sulandırma teknolojisi, Tarımsal sulama yönetimi ön lisans proğramlarına istenilen şartları taşımaları durumunda sınavsız olarak yerleştirileceklerdir Ayrıca Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girip Yapı ressamlığı öğretmenliği lisans eğitimini seçim etmeleri durumunda ilave puandan faydalanabilmektedirler alabilmektedirler Çalışılan işyerinde hizmet süresine tabi olarak atölye şefi, resimhane şefi gibi unvanlarla idare kademelerinde yer almaktadır BENZER MESLEKLER: Mimarlık, Makine Ressamlığı BURS, KREDİ VE AIDAT DURUMU Iş eğitiminde; 2 ve 3 derslik öğrencileri işletme eğitimi boyunca en düşük ücretin %30'undan az olmamak üzere ücret alırlar Ayrıca işletmede işçilere sağlanan sosyal yardımlardan (yemek, servis vb) faydalandırılabilirler Mesleki eğitimini tamamlayan öğrenciler çoğunlukla asgari aidat veya azıcık üstünde aidat alırlar Iş tecrübesi arttıkça ücret de artmaktadır Halk kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ise teknik hizmet sınıfından ödenti almaktadırlar DAHA AYRINTILI BILGI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili Eğitim Kurumları, Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü Iş Danışma Merkezi, Bünyesinde Iş Danışma Merkezi bulunan Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri  

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt