Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarma (Zeytinyağlı)

Yaprak Sarma (Zeytinyağlı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı) Tarifi İçin Malzemeler

*1 küçük bidon yaprak
*3 su bardağı pirinç
*2 orta boy kuru soğan
*1 demet maydanoz
*3 adet domates rendesi
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kimyon
*Zeytinyağı

Yaprak Sarma (Zeytinyağlı) Tarifi Yapılışı Öncelikle yağımızı tencereye alıyoruz nerdeyse 1 çay bardağına yakın kullandım ben Soğanları çok küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz kavrulan soğana salçalar ve domates rendesini ekleyip kavuruyoruz kokusu çıkana kadar Pirincimizi ekleyip kavuruyoruz En son kapatmaya yakın ince ince doğradığımız maydanozları ve baharatları ekleyip bir iki tur karıştırıp kapatıyoruz
Yaprağımızı önümüze alıp iç harçtan koyup ince ince sarıyoruz bütün yapraklar bittiğinde tenceremize sıra sıra diziyoruz Yaprağınız tuzluysa suyuna tuz atmayın ve 2, 5 su bardağı su koyup üstüne kapak kapatarak pişmeye bırakıyoruz ilkte altını açın kaynayınca kısıp yapraklar pişene kadar pişiriyoruz Daha sonra ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz
Not;* iç harcını pişirdiğiniz için fazla gelirse buzluğa da çiğ olarak kaldırıp daha sonra çıkarıp pişirebilirsiniz
Afiyet olsun ?
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt