iltasyazilim
FD Üye
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük bidon yaprak
*3 su bardağı pirinç
*2 orta boy kuru soğan
*1 demet maydanoz
*3 adet domates rendesi
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kimyon
*Zeytinyağı
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı) Tarifi Yapılışı Öncelikle yağımızı tencereye alıyoruz nerdeyse 1 çay bardağına yakın kullandım ben Soğanları çok küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz kavrulan soğana salçalar ve domates rendesini ekleyip kavuruyoruz kokusu çıkana kadar Pirincimizi ekleyip kavuruyoruz En son kapatmaya yakın ince ince doğradığımız maydanozları ve baharatları ekleyip bir iki tur karıştırıp kapatıyoruz
Yaprağımızı önümüze alıp iç harçtan koyup ince ince sarıyoruz bütün yapraklar bittiğinde tenceremize sıra sıra diziyoruz Yaprağınız tuzluysa suyuna tuz atmayın ve 2, 5 su bardağı su koyup üstüne kapak kapatarak pişmeye bırakıyoruz ilkte altını açın kaynayınca kısıp yapraklar pişene kadar pişiriyoruz Daha sonra ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz
Not;* iç harcını pişirdiğiniz için fazla gelirse buzluğa da çiğ olarak kaldırıp daha sonra çıkarıp pişirebilirsiniz
Afiyet olsun ?
*1 küçük bidon yaprak
*3 su bardağı pirinç
*2 orta boy kuru soğan
*1 demet maydanoz
*3 adet domates rendesi
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kimyon
*Zeytinyağı
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı) Tarifi Yapılışı Öncelikle yağımızı tencereye alıyoruz nerdeyse 1 çay bardağına yakın kullandım ben Soğanları çok küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz kavrulan soğana salçalar ve domates rendesini ekleyip kavuruyoruz kokusu çıkana kadar Pirincimizi ekleyip kavuruyoruz En son kapatmaya yakın ince ince doğradığımız maydanozları ve baharatları ekleyip bir iki tur karıştırıp kapatıyoruz
Yaprağımızı önümüze alıp iç harçtan koyup ince ince sarıyoruz bütün yapraklar bittiğinde tenceremize sıra sıra diziyoruz Yaprağınız tuzluysa suyuna tuz atmayın ve 2, 5 su bardağı su koyup üstüne kapak kapatarak pişmeye bırakıyoruz ilkte altını açın kaynayınca kısıp yapraklar pişene kadar pişiriyoruz Daha sonra ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz
Not;* iç harcını pişirdiğiniz için fazla gelirse buzluğa da çiğ olarak kaldırıp daha sonra çıkarıp pişirebilirsiniz
Afiyet olsun ?