Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak sarmanın püf noktaları neler? Pratik ve kolay yaprak sarması yöntemleri

Yaprak sarmanın püf noktaları neler? Pratik ve kolay yaprak sarması yöntemleri
0
231

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pratik_ve_kolay_yaprak_sarmasi_yontemleri_1545389441_0865.jpg

Sofralarınızın baş tacı lezzeti olup herkesin bayıla bayıla yediği yaprak sarması, en az lezzeti kadar uğraş verici olsa da yemekten vazgeçemeyeceğimiz en güzel atıştırmalık yiyeceklerden biridir. Sarması saatleri alıp 5 dakikada biten yaprak sarmalarını daha sık yapmanız için artık bir sebebimiz var! Hem hızlı hem de kalem gibi incecik sarabilmek için poşetle yaprak sarma yöntemini sizler için derledik.

Mutfak işlerini seviyor, ama gününüzün neredeyse tamamını yemek yaparak geçiriyorsanız işinizi kolaylaştıracak yöntemlerden birini sizler için müjdeledik. Parmak yedirten lezzette olup herkesin yemekten kendini alıkoyamadığı yaprak sarmaları, özel bir misafiriniz geldiğinde ya da altın günlerinde sofranızı sarma lezzetiyle donatmak için harika bir alternatif olabilir! Muhteşem tadının güzelliği bir yana sarması oldukça meşakkatli olan yaprak sarması çoğu zaman en pratik kadınların bile saatlerini alabilir. Bizde kadınların elini kolaylaştıracak en pratik ve kolay poşetle yaprak sarması yöntemini sizler için aktardık. Peki, saatlerimizi alan bu yaprak sarması en hızlı kalem gibi nasıl sarılır? Yaprak sarmasının püf noktaları neler? İşte yanıtı…

POŞETLE YAPRAK SARMASI YÖNTEMİ

H1hjz_1545388748_1397.jpg

Eni geniş olmayan bir kilit poşeti zemin üzerine serin. Ardından asma yaprağı güzelce poşetin üzerine yayın. Yaprağın içini doldurduktan sonra kenarlarından katlayarak bir ya da iki adım kadar döndürün.



igkL1_1545389423_7152.jpg

Daha sonra poşedi kaldırıp, elinizden destek alarak sarmanın bittiği yerden bastırın. Sıkıca tutarak diğer elinizle poşedi kaydırın. İşte bu kadar basit!

YAPRAK SARMANIN PÜF NOKTALARI

İster zeytinyağlı ister eti yaprak sarması yapın bu esnada dikakt edeceğiniz en temek nokta yaprağınızın salamura halidir. Yaprak taze ise aşırı olmayacak şekilde bir miktar tuzlama işlemi yapmanız gerekecektir. Eğer çok fazla tuzladığınızı düşünüyorsanız dikkatlice ılık suyun içine koyup suyun tuzu almasını sağlayın.

İç malzemeleri olarak ise çoğunlukla bulgur değil kırık pirinç tercih edilir. Bu pirinçleri yaprağa eklemeden önce suyunun muhakkak süzülmesi ve pirinçlerin yıkanması gerekir. Soğan kullanacaksanız çok ince ince doğramaya dikkat etmelisiniz.

loCIh_1557670916_4668.PNG

Kullanacağınız pirinç ya da bulgur pişme sırasında şişeceğinden yaprak arasına fazla koymayınız. Sararken sert hareketlerle yırtılmamasına gayret gösterip ne sımsıkı ne de gevşek bırakın.

Etli yaprak sarması düşünüyorsanız muhakkak kıyma kullanın ve ortasının yağlı olması gerektiğini unutmayın. Zeytinyağlı yaprak sarmasında ise sızma zeytinyağını ihmal etmeyin. Pişince kapağını kaldırıp sıcaklığı gidince bir miktar zeytinyağı gezdirin ve dinlendirin.
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt