Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaprak Sarması (İç Harcı Kavrulmuyor)

Yaprak Sarması (İç Harcı Kavrulmuyor)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yaprak Sarması (İç Harcı Kavrulmuyor) Tarifi İçin Malzemeler

*Salamura yaprak
*2 buçuk bardak pirinç
*2 büyük kuru soğan
*2 adet domates(isteğe göre)
*1 yemek kaşığı dolusu domates ve
*1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı nane
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım çay bardağından az nar ekşisi
*Yarım demet maydanoz
*Yarım su bardağı zeytin yağı(zeytin yağı bol olursa lezzeti daha iyi oluyor kendinize göre azaltabilir veya fazlalaştırabilirsiniz)

Üzeri için;


*Yarım limon

Yaprak Sarması (İç Harcı Kavrulmuyor) Tarifi Yapılışı Öncelikle salamura yapraklarımızın fazla tuzu gitmesi için sıcak suda bekletilip süzülür
Pirinçler yıkanıp süzdürüldükten sonra geniş bir kaba alınır
Kabukları soyulmuş soğanları ve domatesleri isterseniz küp küp doğrayın isterseniz de robottan çekip pirinçin üzerine ilave edilir Maydanoz da ince ince kıyılır ve tüm malzemeler pirinçe katıp iyice karıştırılır
Hazırladığımız iç ile itinayla yapraklarımızı bir tencereye sarıp diziyoruz
Üzerine tuzunu atıyoruz ve bolca zeytin yağı döküyoruz Limonumuzu parçalara ayırıp sarmalarımızın üzerine diziyoruz Üzerini basacak kadar su ilave ediyoruz ve sarmaların üzerine bir tabak örtüp içi su dolu bir kaseyi de o tabağın üzerine koyup kapağımız kapanıyorsa kapatalım
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruzPişerken 20 dk kadar sonra su dolu kaseyi kaldırabilirsiniz isterseniz
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt