iltasyazilim
FD Üye
Yaprak Sarması (İç Harcı Kavrulmuyor) Tarifi İçin Malzemeler
*Salamura yaprak
*2 buçuk bardak pirinç
*2 büyük kuru soğan
*2 adet domates(isteğe göre)
*1 yemek kaşığı dolusu domates ve
*1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı nane
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım çay bardağından az nar ekşisi
*Yarım demet maydanoz
*Yarım su bardağı zeytin yağı(zeytin yağı bol olursa lezzeti daha iyi oluyor kendinize göre azaltabilir veya fazlalaştırabilirsiniz)
Üzeri için;
*Yarım limon
Yaprak Sarması (İç Harcı Kavrulmuyor) Tarifi Yapılışı Öncelikle salamura yapraklarımızın fazla tuzu gitmesi için sıcak suda bekletilip süzülür
Pirinçler yıkanıp süzdürüldükten sonra geniş bir kaba alınır
Kabukları soyulmuş soğanları ve domatesleri isterseniz küp küp doğrayın isterseniz de robottan çekip pirinçin üzerine ilave edilir Maydanoz da ince ince kıyılır ve tüm malzemeler pirinçe katıp iyice karıştırılır
Hazırladığımız iç ile itinayla yapraklarımızı bir tencereye sarıp diziyoruz
Üzerine tuzunu atıyoruz ve bolca zeytin yağı döküyoruz Limonumuzu parçalara ayırıp sarmalarımızın üzerine diziyoruz Üzerini basacak kadar su ilave ediyoruz ve sarmaların üzerine bir tabak örtüp içi su dolu bir kaseyi de o tabağın üzerine koyup kapağımız kapanıyorsa kapatalım
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruzPişerken 20 dk kadar sonra su dolu kaseyi kaldırabilirsiniz isterseniz
*Salamura yaprak
*2 buçuk bardak pirinç
*2 büyük kuru soğan
*2 adet domates(isteğe göre)
*1 yemek kaşığı dolusu domates ve
*1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı nane
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım çay bardağından az nar ekşisi
*Yarım demet maydanoz
*Yarım su bardağı zeytin yağı(zeytin yağı bol olursa lezzeti daha iyi oluyor kendinize göre azaltabilir veya fazlalaştırabilirsiniz)
Üzeri için;
*Yarım limon
Yaprak Sarması (İç Harcı Kavrulmuyor) Tarifi Yapılışı Öncelikle salamura yapraklarımızın fazla tuzu gitmesi için sıcak suda bekletilip süzülür
Pirinçler yıkanıp süzdürüldükten sonra geniş bir kaba alınır
Kabukları soyulmuş soğanları ve domatesleri isterseniz küp küp doğrayın isterseniz de robottan çekip pirinçin üzerine ilave edilir Maydanoz da ince ince kıyılır ve tüm malzemeler pirinçe katıp iyice karıştırılır
Hazırladığımız iç ile itinayla yapraklarımızı bir tencereye sarıp diziyoruz
Üzerine tuzunu atıyoruz ve bolca zeytin yağı döküyoruz Limonumuzu parçalara ayırıp sarmalarımızın üzerine diziyoruz Üzerini basacak kadar su ilave ediyoruz ve sarmaların üzerine bir tabak örtüp içi su dolu bir kaseyi de o tabağın üzerine koyup kapağımız kapanıyorsa kapatalım
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruzPişerken 20 dk kadar sonra su dolu kaseyi kaldırabilirsiniz isterseniz