Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaprak Sarması

Yaprak Sarması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo kadar salamura yaprak yarım kilo kadar

İç malzemesi için;


*23 su bardağı kırık pirinç (Ölçü yaprağınınızın miktarına göre değişkenlik gösterebilir göz kararı yapabilirsiniz )
*23 yemek kaşığı salça
*1 büyük adet soğan
*1 çay bardağı na yakın sıvı yağ arttırabilir
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı reyhan
*1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için ;


*23 yemek kaşığı salça
*Göz kararı tuz isteğe bağlı yaprağınız tuzluysa eğer tuz atmanıza
*gerek yoktur)
*1 bardak sıcak su

Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
İç malzemelerimizi soğanımızı ince ince kıyıyoruz pirincimizi yıkayıp ekliyoruz *ve salça ve diğer baharatları da ekliyoruz Bir kabın içerisinde güzelce karıştırıyoruz Malzemelerde azaltıp çoğaltabiliriz de isteğe bağlı
Yapraklarımızı güzel düz bi zemine seriyoruz İç malzememizden kaşık yardımıyla koyuyoruz eşit ve az miktarda güzelce hepsini aynı şekilde sarıyoruz Sarma işlemi bittikten sonra tenceremizin altına yaprak ve yaprakların sapından koyuyoruz ki ekşilik versin diye püf noktası ve üstüne güzelce diziyoruz
Bunlarda bittikten sonra* 1 kabin içerisinde 2 yemek kaşığı kadar salça biraz tuz ve sıcak suyla açıyoruz Salçayı karıştırıp sarmamızın üzerinden gezdiriyoruz Ardından da üzerine su çıkana kadar su koyuyoruz ve ocağa pişmeye bırakıyoruz Arada kontrol etmek lazım ve işte bu kadar Herkese afiyet olsunnn
 
858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt