Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaradan'a Sitem...

Yaradan'a Sitem...
0
76

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Geceleri seviyorumSessizliğinden midir yoksa,kirlilikleri gormemek icin gozlerimi kapatmaya,cığlıkları duymamak adına kulaklarımı tıkamaya israf etmek zorunda kalmadığım enerjimi,duşunmeye ayırabildiğimden midir bilemiyorumBilmem de gerekmiyor zaten bu;filozofların işi nasılsa imagesyaradanasitem5b05c7ced4b4apng

Boylesi bir enerji tasarrufu halinde iken cocuk gozunden dunyayı yetişkinlere anlatan bir sergiyi anımsadım23 yaş grubu cocuklara gore eşyaların boyutu;yetişkin insan boyutuna gore uyarlanıp aynı oranda buyutulmuştuManzara inanılmaz guzel bir o kadar da urkutucu idiDuşunsenize bir yemek masası ama siz masanın bırakın ustunu gormeyi,boyunuz ancak masanın bacağının yarısına kadar erişebiliyorDev asa koltuklar,dolaplar daha neler nelerHepsi kocaman,erişilmez,yuksekler Sıradan bir sandalyeye oturmak Everestin zirvesine tırmanmaktan daha zorimagesyaradanasitem5b05c7ced4b4apng)

Sergiyi duşunup gulumserken muziplik geldi aklımaHani 23 Nisanda makamlar 12 saatliğine de olsa devredilir ya cocuklaraFarzı misal dedim;Yuce Yaradanımız da boylesi şirin bir afacana 1 gunluğune devretseydi makamınıDunya nasıl olurdu acaba?? Ve başladım hayal etmeye

Bir savaş anı canlandı gozumde birdenMermiler,kurşunlar atan silahlar donuşurmuş bir anda boya yahut su tabancalarına,bombardıman ucaklarından bombalar yerine yere doğru suzulurmuş rengarenk bonibonlar,şekerlemeler,gofretler,cikolatalar

Benzin pompalarından kapkara ve uğruna canların yok edildiği o simsiyah sıvı yerine sıcak cikolata,muzlu sut,meyve suları akarmış

Para denen kağıt parcaları,ucaklara,ucurtmalara ve kayıklara donuşurmuş usta minicik ellerde;başlarmış maviliklerde suzulmeye

Oğretmen cocuk,uykuya yenik duşmuş minik oğrencisi gec kaldı diye, onu olduresiye doverek sonsuzluk uykusuna yollamazmış;uykuyu biraz fazla sevmesine kızıpAzcık ağlasın diye sacını cekermiş şakadan Kaşlarını catarak,kalem ile yaptığı bıyığının altından gulumserken muzipce

Doktor cocuk oyle severmiş ki mesleğini;bilirmiş CAN nasıl tatlıdır kendi sahibineKendi canı imiş gibi yanan;oylesine savaşırmış ki olumleHic bir hastası şifasız uğurlanmazmış onun şifahanesinden

Allah,tereddutsuz soz de vermiş ustelik şirin ufaklığaDeğiştirmeyecekmiş onun yaptıklarını

Ne guzel bir dunya deyip tam mutlu olmuş iken kendi kendime,insanın ham maddesi geldi bir anda aklımaYuce Yaradan,kutsal kitap da melekleri;ilahi ışık olarak tanımlanan “nurdan,şeytanı;ateşten,insanı ise su ile karıştırılmış topraktan yani “camurdan yarattığını ve cocukların melekler ile eşdeğer olduğunu anlatmıyor muydu bizlere?Yaradan elbette biliyordu;nasılsa “erişkin insan denen camurdan yarattığı varlığın,nurdan yarattığı bir cocuk kalbinin eseri olan tum guzellikleri camuru ile kaplayacağını hatta gun gelip camurun tum nurani ozelliklerini yitirip;ateşi bile bastıracak kadar korkunclaşacağınıBir gunluk vekili olan ufaklığın cocuk kalbini kırmayıp,Allahın tereddut bile etmeden soz verişinde ki manayı o zaman anladığımda,mutluluğumun yerini acı bir huzun kapladıVe Sabahattin Ali ustadın dizelerini hatırladım sonra

Dertlerin kalkınca şaha

Bir sitem yolla Allaha

Bağışla beni AllahımBen de bir sitem yolladım sanaHammaddemiz,dokunduğu her şeyi kirleten,cirkinleştiren camurdan başka bir şey olamaz mıydı acaba!!!

06ZeYNoCAN
:www

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt