Yaralı Guvercin,
Yaralı Guvercin Hikaye,
Yaralı Guvercin Oykusu
Ali bahceye oynamaya cıktı Canı cok sıkılıyordu Aklından Bir arkadaşım olsa da oynasam ! diye gecirdi Bu sırada onune bir şey duştu Ali once korktu Sonra duşen şeye doğru baktı Bir de ne gorsun? Bu bir guvercindi
Zavallı kuş yaralıydı Kanadı kanıyordu
Ali kızarak *Kuşlara taş atan yaramaz cocukların işidir bu! dedi
Guvercin cırpınıyordu Alinin başına şimdiye kadar boyle bir şey gelmemişti Yaralı bir kuş nasıl iyi edilir, hic bilmiyordu Aklına dedesi geldi Dedem bilir; onu cağırayım diye duşundu
Hem dedesi ona ikide bir Ben her şeyi bilirim Cunku yaşlıyım Şimdiye kadar cok şey gordum, duydum demez miydi?
Gercekten Alinin dedesi yaralı bir guvercinin tedavisini biliyordu Once kuşun kanadını temizledi Yaralı yere ilac surdu Şimdi işimiz beklemek Ya olur, ya yaşar dedi
Bir yandan da guvercini avuclarına aldı Sonra ona dikiş sepetini boşaltıp rahat bir yatak yaptı
Ali dedesine Ne olur dede, guvercin benim yanımda kalsın! diye yalvardı
Ali o gece sabaha kadar uyumadıGuvercinin başında bekledi
Sabah oldu Horoz uzun uzun ottu Ali biraz dalmıştı ki yerinden sıcradı Hemen guvercine baktı
Guvercin ayağa kalkmış, gagasını tak tak diye sepete vuruyordu
Dede de merak edip koştu Manzarayı gorunce cok neşelendi
İyice iyileşti Cunku karnı bile acıkmış dedi
Ali mutfağa gidip kuru ekmek getirdi Ekmekleri ufalayıp guvercine yedirdiler Guvercin keyifle otmeye başladı
Ali ile dedesi sevincle kucaklaştılar Artık Alinin yeni bir arkadaşı vardı
Yaralı Guvercin Hikaye,
Yaralı Guvercin Oykusu
Ali bahceye oynamaya cıktı Canı cok sıkılıyordu Aklından Bir arkadaşım olsa da oynasam ! diye gecirdi Bu sırada onune bir şey duştu Ali once korktu Sonra duşen şeye doğru baktı Bir de ne gorsun? Bu bir guvercindi
Zavallı kuş yaralıydı Kanadı kanıyordu
Ali kızarak *Kuşlara taş atan yaramaz cocukların işidir bu! dedi
Guvercin cırpınıyordu Alinin başına şimdiye kadar boyle bir şey gelmemişti Yaralı bir kuş nasıl iyi edilir, hic bilmiyordu Aklına dedesi geldi Dedem bilir; onu cağırayım diye duşundu
Hem dedesi ona ikide bir Ben her şeyi bilirim Cunku yaşlıyım Şimdiye kadar cok şey gordum, duydum demez miydi?
Gercekten Alinin dedesi yaralı bir guvercinin tedavisini biliyordu Once kuşun kanadını temizledi Yaralı yere ilac surdu Şimdi işimiz beklemek Ya olur, ya yaşar dedi
Bir yandan da guvercini avuclarına aldı Sonra ona dikiş sepetini boşaltıp rahat bir yatak yaptı
Ali dedesine Ne olur dede, guvercin benim yanımda kalsın! diye yalvardı
Ali o gece sabaha kadar uyumadıGuvercinin başında bekledi
Sabah oldu Horoz uzun uzun ottu Ali biraz dalmıştı ki yerinden sıcradı Hemen guvercine baktı
Guvercin ayağa kalkmış, gagasını tak tak diye sepete vuruyordu
Dede de merak edip koştu Manzarayı gorunce cok neşelendi
İyice iyileşti Cunku karnı bile acıkmış dedi
Ali mutfağa gidip kuru ekmek getirdi Ekmekleri ufalayıp guvercine yedirdiler Guvercin keyifle otmeye başladı
Ali ile dedesi sevincle kucaklaştılar Artık Alinin yeni bir arkadaşı vardı