iltasyazilim
FD Üye
Merhaba arkadaşlar benim adım Armağan Antalyalıyım 1 hafta önce benim eski bilgisayarım resmen ex ünvanını alp görevden çekildi şimdide yeni bir bilgisayar arayışı içindeyim bu konudaki cahilliğimi mazur görün pek birşeyde bilmem iş oyuna gelince döktürrüm ama teknik işte o beni biraz aşar : bende bizim burdaki 12 teknik dükkana gittim aklımda tabiki belli başlı birşeyler vardı ilk maza biraz daha markasal göze hitap eder bir yerdi oraya gittim ''Bilgisayarımı oyun ağırlıklı kullanırım nasıl birşey oluşturabiliriz?'' dedim herifinde arayanı çoktu çabucak piyasadaki markaların en son ürünlerini dizdi yada kendisi öyle dedi durum bu:
GİGABAYTE GZM1 BPD700 BLACK 420W ATX KASA
ASUS P8Z77V LX Z77 (1155) 4XDDR3 S+GL (ANAKART HERHALDE BU )
İNTEL İ73770K 350GHZ (LGA1155) 8MB BOX CPU
SEAGATE ST1000DM003 1TB 7200 rpm SATAE 64MB NCQ
KİNGSTON KVR 1333D3N98GB 1333MHZ DDR3 BOX
ZOTAC GTX 660 2GB SİLENCER (192 BİT) GDDR5 PCX16
olay bu işte KDV dahil 2623 TL fatura çıkardı daha önceden konuştuğumuz ama öyle samimi olmadığımız 2 bilgisayarcıya gidip bu listeyi verince bu listenin idare olduğunu ama bir oyuncu bilgisayarı için bu kadar harcanmayacağını i7 nin 3nesil in ilklerinden olduğunu ve 8 gb nin işe yaramayacağını ayrıca 420W kasanın o ekran kartını tam karşılayamayacağını yani bir oyunu en iyi çözünürlükte oynaymayacağını belirterek kendiside şu şekil bir bilgisayarın daha iyi olacağını söyledi ve şöyle bir liste çıkardı:
ASUS M5A78L mainboard
AMD FX 8 ÇEKİRDEK 16M CACHE 1666MHZ2000 MHZ(BU SAYIYI RAMEDE YAZMIŞ OLABİLİR ANLAMADIM ELİYLE YAZDI BİRAZ KARIŞIK )
8GB DDR3 RAM
ZALMAN Z11 PLUS TOWER
550WATT AERO 80+P POWER SUPP
ATİ RADEON HD 6850 DDR5 BU EKRAN KARTI 1 GB AMA RAMDENDE KULLANACAĞINI GİBİ BİRŞEYLER BELİRTTİ O YÜZDEN SIKINTI YARATMAZMIŞ
şimdi 1olanlar marka ve biraz net 2 setteki çoğu markayı tam bilmiyom kötü değildir elbet ama herif elindeki şekeri över över ucuza satar bi bakarsın 12 güğne kullanma tarihi geçmiş hepimizinde bildiği gibi teknoloji dünyası hergün güncelleniyo ve 2liste nasıldır iyimidir yoksa ne diyorsunuz yani onu merak ediyom dediğim gibi pekte bu konulara hakim değilim 16 yaşındayım ve ailemin bütcesi kısıtlı bir yardımcı olursanız sevinirim ha bu arada 2 setin fiyatı 1750 TL o yüzden yardımlarınızı bekliyorum netten yazdım o yüzzden forum kurallarını okuyamadım bir hata yaptıysam af ola
GİGABAYTE GZM1 BPD700 BLACK 420W ATX KASA
ASUS P8Z77V LX Z77 (1155) 4XDDR3 S+GL (ANAKART HERHALDE BU )
İNTEL İ73770K 350GHZ (LGA1155) 8MB BOX CPU
SEAGATE ST1000DM003 1TB 7200 rpm SATAE 64MB NCQ
KİNGSTON KVR 1333D3N98GB 1333MHZ DDR3 BOX
ZOTAC GTX 660 2GB SİLENCER (192 BİT) GDDR5 PCX16
olay bu işte KDV dahil 2623 TL fatura çıkardı daha önceden konuştuğumuz ama öyle samimi olmadığımız 2 bilgisayarcıya gidip bu listeyi verince bu listenin idare olduğunu ama bir oyuncu bilgisayarı için bu kadar harcanmayacağını i7 nin 3nesil in ilklerinden olduğunu ve 8 gb nin işe yaramayacağını ayrıca 420W kasanın o ekran kartını tam karşılayamayacağını yani bir oyunu en iyi çözünürlükte oynaymayacağını belirterek kendiside şu şekil bir bilgisayarın daha iyi olacağını söyledi ve şöyle bir liste çıkardı:
ASUS M5A78L mainboard
AMD FX 8 ÇEKİRDEK 16M CACHE 1666MHZ2000 MHZ(BU SAYIYI RAMEDE YAZMIŞ OLABİLİR ANLAMADIM ELİYLE YAZDI BİRAZ KARIŞIK )
8GB DDR3 RAM
ZALMAN Z11 PLUS TOWER
550WATT AERO 80+P POWER SUPP
ATİ RADEON HD 6850 DDR5 BU EKRAN KARTI 1 GB AMA RAMDENDE KULLANACAĞINI GİBİ BİRŞEYLER BELİRTTİ O YÜZDEN SIKINTI YARATMAZMIŞ
şimdi 1olanlar marka ve biraz net 2 setteki çoğu markayı tam bilmiyom kötü değildir elbet ama herif elindeki şekeri över över ucuza satar bi bakarsın 12 güğne kullanma tarihi geçmiş hepimizinde bildiği gibi teknoloji dünyası hergün güncelleniyo ve 2liste nasıldır iyimidir yoksa ne diyorsunuz yani onu merak ediyom dediğim gibi pekte bu konulara hakim değilim 16 yaşındayım ve ailemin bütcesi kısıtlı bir yardımcı olursanız sevinirim ha bu arada 2 setin fiyatı 1750 TL o yüzden yardımlarınızı bekliyorum netten yazdım o yüzzden forum kurallarını okuyamadım bir hata yaptıysam af ola