Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yaren 11. kez dostunun yanındaydı: Bu kez çocukları ve eşini de getirmiş

Yaren 11. kez dostunun yanındaydı: Bu kez çocukları ve eşini de getirmiş

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63

Bursa'da yaşayan Adem Yılmaz (66) ile dostluğu sinemaya mevzu olan Yaren leylek, 3 yavrusuyla göç seyahatine başladı. Mart ayında Yaren leyleğe tekrar kavuşmayı dilediğini belirten Yılmaz, "Yaren'e çok bağlandım. İnşallah Allah, bana da ona da ömür verir de seneye tekrar buluşuruz" dedi.

Türkiye'yi 'Avrupa leylek köyleri' ağında temsil eden tek yer olan Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek köyünde yaşanan balıkçı ile leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen kıssaya dönüştü.

Geçen 10 yılda, her göç vakti geldiği köyde, Adem Yılmaz’ın kayığına konan Yaren, bu sene de 6 Mart’ta 11’inci kere geldi. Yaren leyleğin bu yıl 3 yavrusu dünyaya geldi. Yaren 3 yavrusunu da balık, kurbağa, yılan ve çeşitli böceklerle besledi. Büyüyen yavrular ve Yaren leylek, sıcak ülkelere göç etmek üzere yuvadan ayrıldı.

yaren-leylek-ve-3-yavrusu-goc-yolculuguna-basladi-3976-dhaphoto1.jpg

'Birkaç gün sonra da eşi geldi'

Balıkçı Adem Yılmaz, mart ayında 'Yaren' leyleğe tekrar kavuşmayı dilediğini belirterek, "Yaren bu yıl 6 Mart'ta geldi. Birkaç gün sonra da eşi geldi. Daha sonra da yavruladılar. Yavrularını büyüttüler. Ağustos'un sonunda birkaç gün evvel de eşiyle birlikte gittiler. Onların gidişi beni çok üzdü. Her yıl olduğu üzere artık alışmak zorundayız. Temennim, önümüzdeki mart ayında 'Yaren' leyleğe kavuşmak. 'Yaren'e çok bağlandım. O da bana bağlandı. Onsuz 6-7 ay geçireceğiz. Bütün umudum martta gelmesi" diye konuştu.

'Gelmezse yahut gelemezse çok üzülürüm'

Yaren leyleğin, gitmeden evvel bahçesine geldiğini belirten Yılmaz, "Bu yıl fazla balığa çıkmadığımdan ötürü tuttuğum balıkları Yaren'e verip bahçeme alıştırdım. Sabah, öğlen ve akşam Yaren ile eşini besledim. Son gün bir daha besleyeyim, dedim. Ağlarımı attım. Tuttuğum balıklarla sabah besledim. Birkaç saat sonra baktım, Yaren ve eşi yok. Köyü terk edip gitmişler. Uzak yol olduğu için geleceğine garanti veremem lakin umudum, gelmesi istikametinde. Gelmezse yahut gelemezse çok üzülürüm. İnşallah Allah, bana da ona da ömür verir de seneye tekrar buluşuruz. Yavrular da gitti. Yaren ve eşi onları büyütüp uçmayı öğrettiler. Bunlar da uçmayı öğrenince başka leyleklerle birlikte gittiler. Artık orada buluşurlar mı, buluşmazlar mı; bilemem. Umarım buluşurlar" dedi.

858,475Konular
981,228Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt