iltasyazilim
FD Üye
Yarım Ay İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İç Harç;
1 kilo kırmızı kuru soğan 1 paket Margarin 500 gr Kıyma 1 Tatlı kaşığı Pul biber 1 Tatlı kaşığı karabiber 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Çay kaşığı tuz 1 demet maydanoz 1 Tatlı kaşığı nane Dış Harç;
3 Kase ince Bulgur 1 Tatlı kaşığı Nane 1 Tatlı kaşığı toz biber 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası 1 çay kaşığı tuz 1 Yumurta 3 yemek kaşığı İrmik 2 buçuk yemek Kaşığı Yarım Ay İçli Köfte Tarifi Yapılışı
İÇ HARÇ;
İlk önce 1 kilo kuru soğan soyuyoruz ve doğruyoruz daha sonra bir tencereye 1 paket margarin koyarak eritiyoruz Eridikten sonra soğanları ekleyerek kavuruyoruz ve kıyma, baharat ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz en son olarak İç Harç işlemi bittikten sonra 1 gece bekletiyoruz donması için
DIŞ HARÇ;
Geniş bir kaba 3 Kase ince bulgur koyuyoruz Ben kase olarak fırın sütlaç kasesini kullandım Üzerine nane, tuz, toz biber, biber salçasını koyuyoruz, daha sonra ne ılık ve soğuk orta sıcaklıkta su ile ıslatıyoruz 1 saat beklemeye bırakıyoruz Bekledikten sonra 10 dakika yoğuruyoruz sonra 1 yumurta, 3 yemek kaşığı irmik koyarak yoğurmaya devam ediyoruz, en son olarak 2 buçuk yemek kaşığı un ilave ediyoruz yanımıza 1 kase su alarak yavaş yavaş yoğurdukça ekliyoruz hemen eklemeyin çok cıvık olabilir En son olarak yoğurma işlemi bitiyor
Ben içli köfte yapamayanlar için Yarım ay şeklinde yaptım resimde Anlattım zaten açık Bir şekilde Bir tahta üzerine buzdolabı poşetini koyuyoruz üzerine ceviz büyüklüğünde yaptığımız hamur koyuyoruz üzerine başka bir buzdolabı poşeti koyarak Açıyoruz İçli köfte hamuru ince olur bunu yapmak zor uğraştırıcı bir iştir O yüzden bu yöntemle Hem ince hem güzel oluyor Buzdolabı yardımıyla açtığımız hamurun üzerindeki poşeti kaldırıyoruz Türk kahvesi fincan tabağı yardımıyla yuvarlak şekilde kesiyoruz İçini koyuyoruz ve poşet yardımıyla katılıyoruz Ve poşetle uçlarını birleştiriyoruz Ve köftemiz hazır oluyor şimdiden Deneyecek Olan Herkese Afiyet olsun
İç Harç;
1 kilo kırmızı kuru soğan 1 paket Margarin 500 gr Kıyma 1 Tatlı kaşığı Pul biber 1 Tatlı kaşığı karabiber 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Çay kaşığı tuz 1 demet maydanoz 1 Tatlı kaşığı nane Dış Harç;
3 Kase ince Bulgur 1 Tatlı kaşığı Nane 1 Tatlı kaşığı toz biber 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası 1 çay kaşığı tuz 1 Yumurta 3 yemek kaşığı İrmik 2 buçuk yemek Kaşığı Yarım Ay İçli Köfte Tarifi Yapılışı
İÇ HARÇ;
İlk önce 1 kilo kuru soğan soyuyoruz ve doğruyoruz daha sonra bir tencereye 1 paket margarin koyarak eritiyoruz Eridikten sonra soğanları ekleyerek kavuruyoruz ve kıyma, baharat ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz en son olarak İç Harç işlemi bittikten sonra 1 gece bekletiyoruz donması için
DIŞ HARÇ;
Geniş bir kaba 3 Kase ince bulgur koyuyoruz Ben kase olarak fırın sütlaç kasesini kullandım Üzerine nane, tuz, toz biber, biber salçasını koyuyoruz, daha sonra ne ılık ve soğuk orta sıcaklıkta su ile ıslatıyoruz 1 saat beklemeye bırakıyoruz Bekledikten sonra 10 dakika yoğuruyoruz sonra 1 yumurta, 3 yemek kaşığı irmik koyarak yoğurmaya devam ediyoruz, en son olarak 2 buçuk yemek kaşığı un ilave ediyoruz yanımıza 1 kase su alarak yavaş yavaş yoğurdukça ekliyoruz hemen eklemeyin çok cıvık olabilir En son olarak yoğurma işlemi bitiyor
Ben içli köfte yapamayanlar için Yarım ay şeklinde yaptım resimde Anlattım zaten açık Bir şekilde Bir tahta üzerine buzdolabı poşetini koyuyoruz üzerine ceviz büyüklüğünde yaptığımız hamur koyuyoruz üzerine başka bir buzdolabı poşeti koyarak Açıyoruz İçli köfte hamuru ince olur bunu yapmak zor uğraştırıcı bir iştir O yüzden bu yöntemle Hem ince hem güzel oluyor Buzdolabı yardımıyla açtığımız hamurun üzerindeki poşeti kaldırıyoruz Türk kahvesi fincan tabağı yardımıyla yuvarlak şekilde kesiyoruz İçini koyuyoruz ve poşet yardımıyla katılıyoruz Ve poşetle uçlarını birleştiriyoruz Ve köftemiz hazır oluyor şimdiden Deneyecek Olan Herkese Afiyet olsun