iltasyazilim
FD Üye
Yarım Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*150 gr tereyağ
*200 gr ceviz içi
*Oklava
Şerbeti için ;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*34 damla limon
Yarım Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Tadına doyamayacağıniz bir lezzet Tereyağını tavada eritelim, cevizleri cook toz haline getirmeden robotta çekelim
Baklava yufkamızdan 1 yaprak alıp tereyağ ile yağlayalım ikinci yaprağı üzerine koyup onuda yağlayalım ve üzerine dağınık şekilde ceviz içi koyalım
Daha sonra ince bir oklavayla rulo şeklinde saralım sardıktan sonra iki başından ortaya doğru buruşturarak şekil verelim Oklavadan yavaşca çıkarıp fırın tepsimize koyalım
Tamamını bitirdikten sonra 200 derecede iyice kızarana kadar pişirelim
Şeker ve suyu tencereye koyup 67 dakika kaynatalım limon suyunu da koyup pişmiş ve soğumuş olan baklavaya sıcak şerbeti dökelim
Birkaç saat dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz
Afiyet olsuunn
*1 paket baklavalık yufka
*150 gr tereyağ
*200 gr ceviz içi
*Oklava
Şerbeti için ;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*34 damla limon
Yarım Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Tadına doyamayacağıniz bir lezzet Tereyağını tavada eritelim, cevizleri cook toz haline getirmeden robotta çekelim
Baklava yufkamızdan 1 yaprak alıp tereyağ ile yağlayalım ikinci yaprağı üzerine koyup onuda yağlayalım ve üzerine dağınık şekilde ceviz içi koyalım
Daha sonra ince bir oklavayla rulo şeklinde saralım sardıktan sonra iki başından ortaya doğru buruşturarak şekil verelim Oklavadan yavaşca çıkarıp fırın tepsimize koyalım
Tamamını bitirdikten sonra 200 derecede iyice kızarana kadar pişirelim
Şeker ve suyu tencereye koyup 67 dakika kaynatalım limon suyunu da koyup pişmiş ve soğumuş olan baklavaya sıcak şerbeti dökelim
Birkaç saat dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz
Afiyet olsuunn