Ülkemizde en çok tercih edilen besinler arasında yer alan salatalık, insan vücuda için çok önemlidir. Eve yemeklerde salatalarda kullandığınız yarım kalan salatalıkları atmak yerine değerlendirmeye ne dersiniz? Yarım kalan salatalıkları nasıl değerlendirilir? Detaylar haberimizde...
Salatalık, çok iyi bir pantotenik asit kaynağı ayrıca potasyum, manganez, C vitamini, fosfor, magnezyum, biotin ve B1 vitamin bakımından çok zengin bir besin kaynağıdır. İnsan sağlığına birçok faydası bulunan ve günün her öğünü çok tüketilen salatalığın yüzde 90'ı sudan oluşuyor. Mutfaklarda yemek hazırlarken bazen fazla gelen yiyecekler çöpe atılıyor. Çöpe atarak ziyan edilen yiyecekleri değerlendirmek için birkaç yöntem bulunuyor.
YARIM KALAN SALATALIKLARI DEĞERLENDİRME
Çelik lavabo temizleyicisi olarak kullanın:
Mutfakta, yemek yaparken artan salatalığı ziyan etmek yerine çelik lavaboları parlatmak için salatayla ovabilirsiniz. Güzelce ovduktan sonra suyla durulayın. Parladığını göreceksiniz.
Buhar oluşumunu salatalıkla önleyin:
Banyoda banyo yaptıktan sonra oluşan aynalarda oluşan buharı bezle silmek yerine bir dilim salatalık ile silebilirsiniz. Böylelikle aynalar ışıl ışıl olacaktır.
Kapı gıcırtısını salatalıkla giderin:
Evde bulunan kapılar zamanla eskir gıcırdamaya başlar. Kapı gıcırtısına genelde yağ konuluyor. Ama konulan yağın kapı üzerinde lekeler kalıyor. Bu yüzden kapı menteşelerini salatalık ile ovmayı deneyebilirsiniz. Hem gıcırtı ortadan kalkacak hem de kapılarda lekelenme derdi son bulacak.
Cilt maskesi olarak salatalık kullanın:
Kadınları güzelleşmek ve ciltlerini nemlendirmek adına en çok başvurduğu yöntemdir. Haftada en az bir defa yarım kalan salatalığı değerlendirip yüzünüze koyabilirsiniz.