iltasyazilim
FD Üye
Yarımca Tarifi İçin Malzemeler
*İstenilen miktarda un
*Yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*250 gr tavuk göğsü
*2 orta boy domates
*1 orta boy soğan
*Tuz k biber kimyon pul biber
*Sıvı yağ
Yarımca Tarifi Yapılışı İstenilen miktarda unu, tuzu koyup kabartma tozu ve karbonatı ekliyoruz ve yoğurtla kıvam alana kadar yoğuruyoruz Hamurumuz ne çok sert ne de çok yumuşak olacak hamuru yoğurduktan sonra üzerine bez serip dinlenmeye bırakıyoruz Diğer taraftan tavuğu robottan geçirip kıyma haline getiriyoruz Bir tavaya sıvı yağ koyup kıymayı biraz çeviriyoruz Daha sonra inçe doğranmış soğanı ekleyip birlikte kavurmaya devam ediyoruz Soğanlar ölünce rendelenmiş domatesi ekliyoruz ve domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz Ocak’tan almaya yakın baharatları ve tuzunu ekliyoruz ve ocak’tan alıyoruz Daha sonra hamurumuzu istenilen büyüklükte açıp içine harcı bolca koyuyoruz ve poğaça yapar gibi kapatıyoruz Sonrasında yaptığımız börekleri bol kızgın yağda kızartıyoruz Kızarınca alıp havlu peçeteye koyuyoruz ve servise hazır Afiyet olsun
*İstenilen miktarda un
*Yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*250 gr tavuk göğsü
*2 orta boy domates
*1 orta boy soğan
*Tuz k biber kimyon pul biber
*Sıvı yağ
Yarımca Tarifi Yapılışı İstenilen miktarda unu, tuzu koyup kabartma tozu ve karbonatı ekliyoruz ve yoğurtla kıvam alana kadar yoğuruyoruz Hamurumuz ne çok sert ne de çok yumuşak olacak hamuru yoğurduktan sonra üzerine bez serip dinlenmeye bırakıyoruz Diğer taraftan tavuğu robottan geçirip kıyma haline getiriyoruz Bir tavaya sıvı yağ koyup kıymayı biraz çeviriyoruz Daha sonra inçe doğranmış soğanı ekleyip birlikte kavurmaya devam ediyoruz Soğanlar ölünce rendelenmiş domatesi ekliyoruz ve domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz Ocak’tan almaya yakın baharatları ve tuzunu ekliyoruz ve ocak’tan alıyoruz Daha sonra hamurumuzu istenilen büyüklükte açıp içine harcı bolca koyuyoruz ve poğaça yapar gibi kapatıyoruz Sonrasında yaptığımız börekleri bol kızgın yağda kızartıyoruz Kızarınca alıp havlu peçeteye koyuyoruz ve servise hazır Afiyet olsun