Yarın 16 Milyon Öğrenci Karne Alacak! karne darılma tarihi, 24 ocak karneler alınıyor, 2019 yarıyıl tatili Sevgili melekler, bir öğretim yılının daha yarısını bitirmiş bulunuyoruz Yarın 16 milyon öğrenci karne alacak Mektep öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 16 milyon öğrenci yarın karne telaşı yaşayacak 22637 22637 yarin16milyonogrencikarnealacak5c546dda5afedyarin16milyonogrencikarnealacak5c546dda5afed 200 248 karnejpg22637 Yarın 16 Milyon Öğrenci Karne Alacak! karnejpg22637 Yarın 16 Milyon Öğrenci Karne Alacak! Okula 20192019 eğitim öğretim yılında başlayan 1 milyon 285 bin 199 öğrenci ilk kere karneyle tanışacak Uzmanlar ise aileleri uyararak kırık notların düzeltilmesi için öğrenciye yardım verilmesi gerektiğini hatırlatıyor Mektep öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim bölge 15 milyon 927 bin 462 öğrenci ve841 bin öğretmen 15 gün bitkinlik atacak Sözde yıl tatili 27 Ocak7 Şubat 2019 tarihleri aralarında yapılacak İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat'ta başlayacak 20192019 eğitimöğretim dönemi 13 Haziran'da son bulacak Tatilin istirahat etmek olduğunu hatırlatan uzmanlar ise veli ve öğrencileri uyararak, verimli planlı bir alıştırma takvimi oluşturulması gerektiğini söyledi Anne babalara ise, Çocuklarınızın yanında olduğunuzu hissettirinönerisinde bulundular Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Binnur Yeşilyaprak ile Türk PDR Derneği İstanbul Şube Başkanı Alpaslan Dartan'ın uyarıları şöyle: Çocuğa anne baba olarak sizden istediği yardımı ve desteği verdiğinizi gösterin Annebabaçocuköğretmen ve diğer ilgililer aralarında karne bir ithamsavunmaaracı olmamalı Kırık notların düzeltilmesi için öğrenciye yol gösterecek bir klavuza ihtiyaç olabilir Bu kılavuz aile, ve öğretmendir Çocuğunuzun karnesiyle ilgili olumlu ve olumsuz hislerini sizinle paylaşmasını özendirme edin Israrcı ve kırıcı olmayın Cana Yakın ve doğru davranın Onun neler duygularını anlamaya, onunla empati kurun 'Hiç süre kaybetmeden bir alıştırma planı yap' gibi söylemlerden uzak durarak başarısız olduğu derslerle ilgili ya da kendini geliştirmek istediği konularda neler yapabileceğinizi konuşun Çözüme odaklanın ve fazla yaklaşın Nedenlerini sorgulamayın Yeteneğinize uygun gerçekçi hedeflerle, ikinci dönem için iyi bir tasarlama yapmalı ve zamanı iyi kullanmanız gerekiyor Moralinizi yüksek tutmak, karnede düşük notlara odaklanmadan ve korkmadan kendi öğrenme yönteminize yerinde bir ders çalışma planı belirlemelisiniz Konu tekrarı yapmak, düzenli kastetmek, konuları parçalara ayırarak hedeflemek, kısa bütün olarak amaçlamak akılda kalıcılığı arttırarak öğrenmeyi kolay ülkü getirir Dikkatinizin en iyi olduğu zamanı belirleyerek egzersiz saatlerinizi buna göre ayarlayabilirsiniz Yoğun alıştırma saatleri yerine kısa molalar vererek performansınızı arttırabilirsiniz Ilgi çekmeyen ders gibi işler ertelenir ve bahaneler üretilir Lakin başarının olması için sistematik çalışmak gerektiği unutulmamalı Ders alıştırma sırası da başarıyı etkiler En bereketli saatte zorlandığınız derslerin çalışılması, benzer derslerin de sırt sırta çalışılmaması gerekiyor Araya bambaşka dersler eklenirse verimliliğin artacağı bilinmeli İkinci dönem imtihan maratonu var İkinci dönem hem 8'inci derslik ve lise son öğrencileri için sınav maratonu ile geçecek Ortaokul 8'inci sınıf öğrencileri 2829 Nisan'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında İkinci Dönem Merkezi Sınavları'na girecekler İkinci dönem telafi sınavları da 1011 Mayıs'ta uygulanacak, sonuçları haziran ayında açıklanacak İkinci dönem üniversite maratonu da başlayacak Lise son derslik ve mezun öğrenciler 23 Mart'ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecekler Sınavın ikinci ayağı olan Lisans Sıralama Sınavları (LYS) ise haziran ayında düzenlenecek 1415 ve 2122 Haziran'da üniversite adayları toplam 5 oturumda düzenlenen LYS'ye katılacak Yaz aylarında ise puanların açıklanması, tercihler ve yatırma sonuçlarını beklemekle geçecek Genişletmek için tıkla