yarısı sana yarısı bana Zamanın birinde Erzurum'dan bir grup insan hacca gitmek için yola çıkmışlar Van'a gelmişler Van'ın bir köyünde konaklamaya karar vermişler O köyün de imamı yokmuş Köylüler aralarında konuşmuşlar ve Erzurum'dan çıkıp hacca giden bu topluluktan birini imam yapmaya karar vermişler Bu ırk hacca gidiyorlarsa manâsız insan değillerdir diye düşünmüşler Nitekim tekliflerini içlerinden birisi kabul etmiş Her yıl 400 koyun verilecekmiş imama Adam hacca gidip masraf yapacağıma burada kalıp yalancıktan imamlık yapar ve her sene 400 koyun sahibi olurum diyerek işe başlamış Köylü camide toplanmış namaz kılınacak Sayın imam başlamış namazı kıldırmaya : Erzurum'dan çıktım yola Van'da verdim ara verme 400 koyun verdiler bana, Allahuekber Bu günlerce benzer biçimde devam etmiş Köylü bu işe birazcık şaşırmış ve konuşmuşlar arasında : Daha önceki imam mı yanlış kıldırıyordu, yeni imam mi yanlış kıldırıyor? Bunu gidip Müftüye soralım Sayın müftü has Trabzon’lu JJ Müftüye gelen ırk her şeyi anlatmış Müftü köylüye dönerek : Siz acilen hiç imama çaktırmadan köyünüze dönün ve namaz vakti camide toplanın ben de namaza geleceğim, diye emir verir Cümbür Cemaat köyüne döner ve namaz vakti cemaat camide toplanır Yan ama Sayın müftüde camidedir İmam namazı kıldırmaya başlar Birinci rekat : Erzurum'dan çıktım yola, Van'da verdim mola, 400 koyun verdiler bana, Allahuekber der öğretmen Arkadan öhö öhö!biçiminde bir ses duyulur İmam yakalandım illaki diye korkmaya başlar İkinci rekatta sözlerinde biraz değişiklik yapar : Erzurum'dan çıktım yola, Van'da verdim mola, 400 Koyun verdiler bana, yarısı sana yarısı bana Allahuekber Namaz bitince köylü Müftüye dönerek İmam efendi namazı içten mu kıldırıyor? diye sorar Müftünün cevabı : Haçen birinci rekatta azıcık şaşirdi fakat ikinci rekatta işi düzeltti