iltasyazilim
FD Üye
Yarma Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım bardağı yeşil mercimek
*Yarım su bardağı nohut
*1 baş soğan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Nane, karabiber, pul biber, tuz
Yarma Kavurması Tarifi Yapılışı Bütün bakliyatlar yumuşayana kadar haşlanır, soğanlar küp küp doğranır ,geniş bir tavada önce soğanlar kavrulur, daha sonra salça kavrulur, üzerine baharatlar ve nane eklenir, en sonunda da haşlanıp süzülen bakliyatlar eklenip karıştırılır ,tuzu eklenip tavanın ağzı kapatılır afiyet olsun
*1 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım bardağı yeşil mercimek
*Yarım su bardağı nohut
*1 baş soğan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Nane, karabiber, pul biber, tuz
Yarma Kavurması Tarifi Yapılışı Bütün bakliyatlar yumuşayana kadar haşlanır, soğanlar küp küp doğranır ,geniş bir tavada önce soğanlar kavrulur, daha sonra salça kavrulur, üzerine baharatlar ve nane eklenir, en sonunda da haşlanıp süzülen bakliyatlar eklenip karıştırılır ,tuzu eklenip tavanın ağzı kapatılır afiyet olsun