iltasyazilim
FD Üye
Yarpuz Ekşisi (Tirşe Puni) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı aşürelik buğday
*Yarım su bardağı nohut
*1 ,5 yemek kaşığı domates salçası
*Bir su bardağı yarpuz (Puni )
*1 yemek kaşığı pul biberi
*Yarım su bardağı sumak ekşisi
*Sıvı yağı
*Tuz
Yarpuz Ekşisi (Tirşe Puni) Tarifi Yapılışı
1
*Aşurelik pugdayımızı ve nohutumuzu bir güzel
*Haşlıyoruz
*Buğdayımızı tenceremize alıp üzerine bir miktar suyuyla birlikte bir taşım kaynatıyoruz
*Daha sonra nohutumuz üzerine ekleyip
*Bir güzel karışmasını sağlıyoruz daha sonra punemizi ekleyip karıştırıyoruz
*O bir tarafta kaynarken
*Bir tavamıza sıvı yağı koyup
*Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
*Kokusu çıkınca pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra
*Buğdayımızı
*Üstüne döküp iyice karıştırıyoruz
*1*güzel kaynadıktan sonra önceden suya koyduğumuz eşkili sumak suyunu süzdükten sonra
*Eşkili punimiz hazır
AFİYET OLSUN ???
*1 su bardağı aşürelik buğday
*Yarım su bardağı nohut
*1 ,5 yemek kaşığı domates salçası
*Bir su bardağı yarpuz (Puni )
*1 yemek kaşığı pul biberi
*Yarım su bardağı sumak ekşisi
*Sıvı yağı
*Tuz
Yarpuz Ekşisi (Tirşe Puni) Tarifi Yapılışı
1
*Aşurelik pugdayımızı ve nohutumuzu bir güzel
*Haşlıyoruz
*Buğdayımızı tenceremize alıp üzerine bir miktar suyuyla birlikte bir taşım kaynatıyoruz
*Daha sonra nohutumuz üzerine ekleyip
*Bir güzel karışmasını sağlıyoruz daha sonra punemizi ekleyip karıştırıyoruz
*O bir tarafta kaynarken
*Bir tavamıza sıvı yağı koyup
*Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
*Kokusu çıkınca pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra
*Buğdayımızı
*Üstüne döküp iyice karıştırıyoruz
*1*güzel kaynadıktan sonra önceden suya koyduğumuz eşkili sumak suyunu süzdükten sonra
*Eşkili punimiz hazır
AFİYET OLSUN ???