Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yarpuz Ekşisi (Tirşe Puni)

Yarpuz Ekşisi (Tirşe Puni)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yarpuz Ekşisi (Tirşe Puni) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı aşürelik buğday
*Yarım su bardağı nohut
*1 ,5 yemek kaşığı domates salçası
*Bir su bardağı yarpuz (Puni )
*1 yemek kaşığı pul biberi
*Yarım su bardağı sumak ekşisi
*Sıvı yağı
*Tuz

Yarpuz Ekşisi (Tirşe Puni) Tarifi Yapılışı
1
*Aşurelik pugdayımızı ve nohutumuzu bir güzel
*Haşlıyoruz
*Buğdayımızı tenceremize alıp üzerine bir miktar suyuyla birlikte bir taşım kaynatıyoruz
*Daha sonra nohutumuz üzerine ekleyip
*Bir güzel karışmasını sağlıyoruz daha sonra punemizi ekleyip karıştırıyoruz
*O bir tarafta kaynarken
*Bir tavamıza sıvı yağı koyup
*Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
*Kokusu çıkınca pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra
*Buğdayımızı
*Üstüne döküp iyice karıştırıyoruz
*1*güzel kaynadıktan sonra önceden suya koyduğumuz eşkili sumak suyunu süzdükten sonra
*Eşkili punimiz hazır

AFİYET OLSUN ???
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt