Inleme 17 Yas onyedi! Yolun çeyregi eder Sap gibi basindayiz ossnin Gencligimizin baharindaki engel, Yalvarmak, yalvarmak nafile o gun Gozunun yasina bakmadan ''yerlestirilemedi'' Killi maymuna mi dondum ne? Benim mi allahim bu sivilceli yuz? Ya gozler altindaki mor halkalar? Neden boyle serfsizlestiniz; Yillar yili dost bildigim halk müziği? Zamanla nasil degisiyor egitim sistemi, Hangi sinava girsem basarili degilim Nerede o eski testler, bosluk doldurmalar? O eski basarili cocuk ben degilim, Yalandir mutlu oldugum yalan Düş meyal seylerden yildizli pekiyi; Hatirasi bile yabanci kazanç Gece beraber uyudugumuz Oyuncak ayiyla da yollar ayrildi; Gittikce artiyor yalnizligimiz Ogretmenin baska yuzu de varmis! Gec farkettim kodu mu oturtabilecegini Kola selulit yapar, cigdem sivilce yaparmis! Her daim sozlukte takilamayacagini, Insan lise sonda anlarmis Deneme kitabim, depresyon hirkam, dershane! Her yil bir defa daha yazilmak zorunda kaldigim Ne bagirip duruyor basimda bu baba? Nereden cikti bu karne? sinifta kalan kim? Bu kacinci kitapcik gordum cozulmemis N'eylesin oss herkesin basinda Girdin yerlestirilemedin olacak Berkecan desen sabancida, dilruba desen bilkentte 180 dakikalik mucadelen olacak Artik oss mi sana, sen mi oss ye Bütün össye girecek olan arkadaslara basarilar dilerim