iltasyazilim
FD Üye
Yaş Pasta Tarifleri
Resimli Yaş Pasta Çeşitleri
Çilekli Rulo Pasta
Malzemeler
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 akarsu bardağı şeker
Biraz su
Yapılışı
Bütün araç gereç çırpılıp hamur haline getirilir
Yağlı kağıtla kaplanmış kare tepsiye hamur dökülür
Çileklerin hazırlanışı
1 su bardağı çilek küçük ufak doğranarak pudra şekeriyle harmanlanır
Kreması için
2 su bardağı süt
1 akarsu bardağı toz şeker
1 kaşık un
1 kaşık nişasta
Ateşte kartıştırılarak pişirilir
giderken 1 buçuk su bardağı sütle 1 paket krem şantiyi mikserle köpürtüyoruz
Hazırladığımız kremayla krem şantiyi karıştırıyoruz
Fırından çıkmış olan hamurun ortasına hazırlanan çilekler yerleştirilir
Kremanın yarısı üstüne sürülür
Yağlı kağıt yardımıyla rulo sekline getirilir
Bir müddet dolapta bekletilir
Üstüne kalan krema sürülür
Çilekli rulo pastamız servise hazırdır
Vişneli Damla Çikolatalı Yaş Pasta
Malzemeler
1 adet hazırlanmış kakaolu pastaban
1 adet vanilyalı pasta kreması
1 su bardağı süt
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 su bardağı damla çikolata
yarım su bardağı file antep fıstığı
34 su bardağı süt ile hazırlanmış 1 paket kremşanti
Kekini ıslamak için:
810 çorba kaşığı vişne suyu
Yapılışı
Her iki patayı 45 er kaşık vişne suyu ile ıslatın
Pasta kremasını 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı vişne suyu ile çırpalım
Birinci patayı servis tabağına alalım ve 23 kaşık krema ile kaplayalım
Kremanın üzerine vişne tanelerini dizin, yarım su bardağı çikolata damlalarını vişne tanelerinin üzerine serpin
Ikinci patayı üzerine kapatın
Kalan bütün kremayı üzerine boşaltın ve pastanın üzerinden yanlara doğru kremayı sürmeye başlayın en son yanlarını düzeltin
Son olarakta kremşanti, file antep fıstığı ve kalan damla çikolatalarıyla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Buzdolabında 23 saat beklettikten sonradan servis yapabilirsiniz
Ispanaklı Yaş Pasta
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
1 nehir bardağı ayçiçek yağı
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 poset krem şanti, 2 su bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş fıstık, 56 çilek
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi
3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz sekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince ufak parçalara ayrıldıklarına kesin olun Ispanağı ve 1 akarsu bardağı ayçiçek yağını vahşi ekleyip ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar çırpın 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç defa daha yüksek hızda karıştırınn En son 1 paket kabartma tozunu ilave edip asgari hızda bir iki kez karıştırın Fırını 170 C'ye getirin kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın Isınmış fırında pişirin bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poset krem şantiyi karıştırın Soğuması için buzdolabına koyun Kek soguduktan sonradan krem şantiyi kekin her yanında sürün 56 çilegi ikiye bölüp pastanın ortasına dizin Etrafına 1 dere bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin *
Resimli Yaş Pasta Çeşitleri
Çilekli Rulo Pasta
Malzemeler
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 akarsu bardağı şeker
Biraz su
Yapılışı
Bütün araç gereç çırpılıp hamur haline getirilir
Yağlı kağıtla kaplanmış kare tepsiye hamur dökülür
Çileklerin hazırlanışı
1 su bardağı çilek küçük ufak doğranarak pudra şekeriyle harmanlanır
Kreması için
2 su bardağı süt
1 akarsu bardağı toz şeker
1 kaşık un
1 kaşık nişasta
Ateşte kartıştırılarak pişirilir
giderken 1 buçuk su bardağı sütle 1 paket krem şantiyi mikserle köpürtüyoruz
Hazırladığımız kremayla krem şantiyi karıştırıyoruz
Fırından çıkmış olan hamurun ortasına hazırlanan çilekler yerleştirilir
Kremanın yarısı üstüne sürülür
Yağlı kağıt yardımıyla rulo sekline getirilir
Bir müddet dolapta bekletilir
Üstüne kalan krema sürülür
Çilekli rulo pastamız servise hazırdır
Vişneli Damla Çikolatalı Yaş Pasta
Malzemeler
1 adet hazırlanmış kakaolu pastaban
1 adet vanilyalı pasta kreması
1 su bardağı süt
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 su bardağı damla çikolata
yarım su bardağı file antep fıstığı
34 su bardağı süt ile hazırlanmış 1 paket kremşanti
Kekini ıslamak için:
810 çorba kaşığı vişne suyu
Yapılışı
Her iki patayı 45 er kaşık vişne suyu ile ıslatın
Pasta kremasını 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı vişne suyu ile çırpalım
Birinci patayı servis tabağına alalım ve 23 kaşık krema ile kaplayalım
Kremanın üzerine vişne tanelerini dizin, yarım su bardağı çikolata damlalarını vişne tanelerinin üzerine serpin
Ikinci patayı üzerine kapatın
Kalan bütün kremayı üzerine boşaltın ve pastanın üzerinden yanlara doğru kremayı sürmeye başlayın en son yanlarını düzeltin
Son olarakta kremşanti, file antep fıstığı ve kalan damla çikolatalarıyla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Buzdolabında 23 saat beklettikten sonradan servis yapabilirsiniz
Ispanaklı Yaş Pasta
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
1 nehir bardağı ayçiçek yağı
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 poset krem şanti, 2 su bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş fıstık, 56 çilek
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi
3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz sekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince ufak parçalara ayrıldıklarına kesin olun Ispanağı ve 1 akarsu bardağı ayçiçek yağını vahşi ekleyip ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar çırpın 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç defa daha yüksek hızda karıştırınn En son 1 paket kabartma tozunu ilave edip asgari hızda bir iki kez karıştırın Fırını 170 C'ye getirin kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın Isınmış fırında pişirin bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poset krem şantiyi karıştırın Soğuması için buzdolabına koyun Kek soguduktan sonradan krem şantiyi kekin her yanında sürün 56 çilegi ikiye bölüp pastanın ortasına dizin Etrafına 1 dere bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin *