iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Yaş pasta tarifleri Resimli,
Çikolatalı Yaş pastalar,
Çikolatalı Pasta
Malzemeler:
4 adet yumurta
3 fincan un
3 fincan şeker
1 fincan ılık su
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
sosu için:
3 kadeh süt
1 paket krem şanti
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri karıştırın üzerine öteki malzemeleri ekleyerek çırpın 180 derece ısılı fırında 3040 dakika pişirin
sosun hazırlanışı : Krem şantiyi 2 fincan soğuk süt ile hazırlayın 1 fincan süt ile de çikolatayı ocakta eritin Fırından çıkarttığınız kekin üzerine dökün ve soğuyunca üzerini krem şanti ile kapayın En üste de erimiş çikolata dökün
Çikolatalı basit Pasta
Pandispanya için;
4 yumurta
7 yemek yemek kaşığı* şeker
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu
Krema için;
3 su bardağı süt
3 yemek yemek kaşığı un
5 yemek yemek kaşığı tozşeker
23 yemek kaşığı kakao
1 kare bitter çikolata(80 gr)
1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi
dekore etmek için; 1 çay bardağı süt ile çırpılmış yarım paket kakaolu krem şanti ve file fındık
Tarifin Hazırlanışı:
Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle beyazlaşıncaya değin takriben 78 çırpın Elenmiş unu ekleyip düşük devirde karıştırın Kabartma tozu ve üstüne limon suyunu ekleyip yine düşük devirde karıştırın Yağlanmış teflon kalıba döküp, 175 derece fırında 1520 dakika pişirin (pişme süresi fırına tarafından değişiklik gösterebilir) Pişen pandispanyayı fırın teli üstünde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonradan ortadan ikiye muhakkak
Krema için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırıp muhallebi gibi pişirin Ocaktan indirdikten daha sonra bitter çikolatayı kırarak içine atın ve karıştırarak eritin ve kremayı arada bir çırparak ılıtın Kremanın yarısını kekin arasına diğer yarısınıda üstüne döküp düzeltin Krem şanti ve file fındık ile süsleyin
Sıhhat olsun *
Çikolatalı Yaş pastalar,
Çikolatalı Pasta
Malzemeler:
4 adet yumurta
3 fincan un
3 fincan şeker
1 fincan ılık su
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
sosu için:
3 kadeh süt
1 paket krem şanti
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri karıştırın üzerine öteki malzemeleri ekleyerek çırpın 180 derece ısılı fırında 3040 dakika pişirin
sosun hazırlanışı : Krem şantiyi 2 fincan soğuk süt ile hazırlayın 1 fincan süt ile de çikolatayı ocakta eritin Fırından çıkarttığınız kekin üzerine dökün ve soğuyunca üzerini krem şanti ile kapayın En üste de erimiş çikolata dökün
Çikolatalı basit Pasta
Pandispanya için;
4 yumurta
7 yemek yemek kaşığı* şeker
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu
Krema için;
3 su bardağı süt
3 yemek yemek kaşığı un
5 yemek yemek kaşığı tozşeker
23 yemek kaşığı kakao
1 kare bitter çikolata(80 gr)
1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi
dekore etmek için; 1 çay bardağı süt ile çırpılmış yarım paket kakaolu krem şanti ve file fındık
Tarifin Hazırlanışı:
Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle beyazlaşıncaya değin takriben 78 çırpın Elenmiş unu ekleyip düşük devirde karıştırın Kabartma tozu ve üstüne limon suyunu ekleyip yine düşük devirde karıştırın Yağlanmış teflon kalıba döküp, 175 derece fırında 1520 dakika pişirin (pişme süresi fırına tarafından değişiklik gösterebilir) Pişen pandispanyayı fırın teli üstünde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonradan ortadan ikiye muhakkak
Krema için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırıp muhallebi gibi pişirin Ocaktan indirdikten daha sonra bitter çikolatayı kırarak içine atın ve karıştırarak eritin ve kremayı arada bir çırparak ılıtın Kremanın yarısını kekin arasına diğer yarısınıda üstüne döküp düzeltin Krem şanti ve file fındık ile süsleyin
Sıhhat olsun *