Yaş Pasta Şeker Hamuru nasıl yapılır
Şeker Hamurlu Yaş pasta tarifi
Cevap: Yaş Pasta Şeker Hamuru
Şeker Hamuru:
220 gr (BİMDE SATILAN PEMBE PEYAZ HARIBOMARSHMALLOW ŞEKERDEN)
Yaklaşık 300 yada 350 gr pudra şekeri
2 Kaşık su
Bir cimcik tuz
Gıda boyası, yeşil kırmızı
Şeker hamuru pasta yapmadan, on bir calışma yaparsanız sizin icin daha iyi olacaktır
Bu pastayı yapmadan 1 gun once ŞEKER HAMURUNU hazırlıyoruz
Pamuk gibi şekerleri pembe beyaz ayırıyoruz Hangi renk istiyorsak o renkten 220 gr şekeri ve 2 kaşık suyu bir cimcik tuzu derin cam kaseye koyup mikro dalga varsa 30 sn cevirip, cıkartıp şeker kaşığı ile şekerlerin uzerine batırıp kontrol ediyoruz hala sert ise tekrardan 30 sn daha mikrodalga da ceviriyoruz( COK ERİMEYECEK AMA SERTTE OLMAYACAK) Cıkartıp uzerine yavaş yavaş pudra şekerini serpip kaşıkla karıştırıyoruz Katılaşınca kaşığı cıkartıp parmak uclarımızla yoğuruyoruz bir miktar daha pudra şekeri ekleyip sertleşir gibi olunca tezgahın uzerine alıyoruz Kalan pudra şekerinide dokup yoğurmaya devam ediyoruz Hala elinize yapışıyorsa, tarif harici pudra şekeri ekleyip hamuru toparlaya bilirsiniz Elinize yapışmayacak fakat cokta sert olmayacak Hamurun yoğurması bitince elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamurun uzerine surun sitrece sarıp hava almıcak şekilde oda sıcaklığında, bir sonraki gun kullanmak icin saklayın
Merdane ile hamuru acarken yine pudra şekeri ve nişasta kullanıyoruz tabi abartmadan Bu hamur pastanın uzerini ortmeye yetecektir
Gul ve yapraklar icin ise verilen tarifin yarısı kullanılarak kucuk şeker hamurları elde edebilirsiniz
Bunu yaparken
ORNEK: Beyazları sade yapıp uzerini ortmek icin, Pembe şekerlerden eritip uzerine kırmızı gıda boyası ekleyerek Guller icin, Yine beyazlardan eritip uzerine yeşil gıda boyası katıp yaprak yapmak icin kullanabiriz
Yada pembe beyaz şekerleri ayrı ayrı yapıp 2 renk pembe beyaz pasta şekilleri yapabilirsiniz
Şeker Hamurlu Yaş pasta tarifi
Cevap: Yaş Pasta Şeker Hamuru
Şeker Hamuru:
220 gr (BİMDE SATILAN PEMBE PEYAZ HARIBOMARSHMALLOW ŞEKERDEN)
Yaklaşık 300 yada 350 gr pudra şekeri
2 Kaşık su
Bir cimcik tuz
Gıda boyası, yeşil kırmızı
Şeker hamuru pasta yapmadan, on bir calışma yaparsanız sizin icin daha iyi olacaktır
Bu pastayı yapmadan 1 gun once ŞEKER HAMURUNU hazırlıyoruz
Pamuk gibi şekerleri pembe beyaz ayırıyoruz Hangi renk istiyorsak o renkten 220 gr şekeri ve 2 kaşık suyu bir cimcik tuzu derin cam kaseye koyup mikro dalga varsa 30 sn cevirip, cıkartıp şeker kaşığı ile şekerlerin uzerine batırıp kontrol ediyoruz hala sert ise tekrardan 30 sn daha mikrodalga da ceviriyoruz( COK ERİMEYECEK AMA SERTTE OLMAYACAK) Cıkartıp uzerine yavaş yavaş pudra şekerini serpip kaşıkla karıştırıyoruz Katılaşınca kaşığı cıkartıp parmak uclarımızla yoğuruyoruz bir miktar daha pudra şekeri ekleyip sertleşir gibi olunca tezgahın uzerine alıyoruz Kalan pudra şekerinide dokup yoğurmaya devam ediyoruz Hala elinize yapışıyorsa, tarif harici pudra şekeri ekleyip hamuru toparlaya bilirsiniz Elinize yapışmayacak fakat cokta sert olmayacak Hamurun yoğurması bitince elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamurun uzerine surun sitrece sarıp hava almıcak şekilde oda sıcaklığında, bir sonraki gun kullanmak icin saklayın
Merdane ile hamuru acarken yine pudra şekeri ve nişasta kullanıyoruz tabi abartmadan Bu hamur pastanın uzerini ortmeye yetecektir
Gul ve yapraklar icin ise verilen tarifin yarısı kullanılarak kucuk şeker hamurları elde edebilirsiniz
Bunu yaparken
ORNEK: Beyazları sade yapıp uzerini ortmek icin, Pembe şekerlerden eritip uzerine kırmızı gıda boyası ekleyerek Guller icin, Yine beyazlardan eritip uzerine yeşil gıda boyası katıp yaprak yapmak icin kullanabiriz
Yada pembe beyaz şekerleri ayrı ayrı yapıp 2 renk pembe beyaz pasta şekilleri yapabilirsiniz