iltasyazilim
FD Üye
Yaş Pasta Tadında Böğürtlenli Etimek Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*8 yemek kaşığı irmik
*8 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*2 adet tuzsuz etimek
*2 adet krem santi
*2 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı böğürtlen reçeli
*2 adet muz
*Damla çikolata
Şerbeti için
*2, 5 su bardağı şeker
*2, 5 bardak su
Yaş Pasta Tadında Böğürtlenli Etimek Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi hazırlıyoruz O esnada etimekleri borcama diziyoruz Şerbet kaynadıktan sonra etimeklerin üzerine döküyoruz Daha sonra başka bir tencereye süt, irmik ,şekeri koyup karıştırıyoruz kıvama geldiğinde vanilya ekleyip biraz daha karıştırıyoruz Daha sonra şerbeti çekmiş etimeklerin üzerine düzgünce döküp seriyoruz İyice etimekler kapanacak o esnada muzları dilimleyip üzerine diziyoruz Damla çikolatalarını yerleştiriyoruz başka bir kaba 2 bardak süt 2 adet krem şanti ve böğürtlen reçelini koyup mikserle karıştırıyoruz katılaşan karışımı etimeğin üzerine döküp her yeri kapatıyoruz yavaşça yapılmalı bu işlem yoksa muzlar üste çıkıyor 1 saat buzluk ta bekletin daha sonra buzdolabında kalsın Afiyet olsun
*1 litre süt
*8 yemek kaşığı irmik
*8 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*2 adet tuzsuz etimek
*2 adet krem santi
*2 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı böğürtlen reçeli
*2 adet muz
*Damla çikolata
Şerbeti için
*2, 5 su bardağı şeker
*2, 5 bardak su
Yaş Pasta Tadında Böğürtlenli Etimek Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi hazırlıyoruz O esnada etimekleri borcama diziyoruz Şerbet kaynadıktan sonra etimeklerin üzerine döküyoruz Daha sonra başka bir tencereye süt, irmik ,şekeri koyup karıştırıyoruz kıvama geldiğinde vanilya ekleyip biraz daha karıştırıyoruz Daha sonra şerbeti çekmiş etimeklerin üzerine düzgünce döküp seriyoruz İyice etimekler kapanacak o esnada muzları dilimleyip üzerine diziyoruz Damla çikolatalarını yerleştiriyoruz başka bir kaba 2 bardak süt 2 adet krem şanti ve böğürtlen reçelini koyup mikserle karıştırıyoruz katılaşan karışımı etimeğin üzerine döküp her yeri kapatıyoruz yavaşça yapılmalı bu işlem yoksa muzlar üste çıkıyor 1 saat buzluk ta bekletin daha sonra buzdolabında kalsın Afiyet olsun