Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaş Pasta Tarifleri

Yaş Pasta Tarifleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Yaş Pasta yapılışları



Hoş Yaş Pasta Tarifleri


ISPANAKLI YAŞ PASTA

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
1 çay bardağı ayçiçek yağı
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 poset krem şanti, 2 su bardağı süt
1 dere bardağı dövülmüş fıstık, 56 çilek



ISPANAKLI YAŞ PASTA TARİFİ
3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz sekeri derin bir barbar alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç defa kıyıp yeterince minik parçalara ayrıldıklarına muhakkak olun Ispanağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağını barbar ekleyip ( ıspanaklar ufak noktalar haline gelene değin ) çırpın 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırınn En son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki defa karıştırın Fırını 170 C'ye getirin kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın Isınmış fırında pişirin sırası gelmişken 2 su bardağı süt ile 2 poset krem şantiyi karıştırın Soğuması için buzdolabına koyun Kek soguduktan sonradan krem şantiyi kekin her yanında sürün 56 çilegi ikiye bölüp pastanın ortasına dizin Etrafına 1 akarsu bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin


Çikolatalı basit Pasta
Pandispanya için;
4 yumurta
7 yemek kaşığı* şeker
10 yemek yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu

Krema için;
3 su bardağı süt
3 yemek yemek kaşığı un
5 yemek yemek kaşığı tozşeker
23 yemek kaşığı kakao
1 kare bitter çikolata(80 gr)
1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi
dekore etmek için; 1 nehir bardağı süt ile çırpılmış yarım paket kakaolu krem şanti ve file fındık



Tarifin Hazırlanışı:
Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle beyazlaşıncaya dek takriben 78 çırpın Elenmiş unu ekleyip düşük devirde karıştırın Kabartma tozu ve üstüne limon suyunu ekleyip yeniden düşük devirde karıştırın Yağlanmış teflon kalıba döküp, 175 derece fırında 1520 dakika pişirin (pişme süresi fırına kadar değişim gösterebilir) Pişen pandispanyayı fırın teli üstünde soğumaya bırakın ve soğuduktan daha sonra ortadan ikiye belli

Krema için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırıp muhallebi gibi pişirin Ocaktan indirdikten daha sonra bitter çikolatayı kırarak içine atın ve karıştırarak eritin ve kremayı nadiren çırparak ılıtın Kremanın yarısını kekin arasına öteki yarısınıda üstüne döküp düzeltin Krem şanti ve file fındık ile süsleyin

Fındıklı Basit Pasta

Malzemeler
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Nehir bardağı dövülmüş fındık
½ Nehir bardağı su
300gr Sarelle
5 Yumurta
5 Fincan un
2 Çorba kaşığı pudra şekeri



Yapılış Şekli:
Yumurta şekerle çırpılır un kabartma tozu su ilave edilir karıştırılır dikdörtgen bir tepsi yağlanır, karışım dökülür,175 derecede pişirilir Fırından çıkınca hemen sarelle sürülür fındık serpilir rulo yapılır üstüne pudra şekeri ekilir


Jöleli Pasta Tarifi

Malzemeler:
1 paket (170 gr) vişne jölesi
1 paket (15 ml) jelatin
3 kap su, kaynamış
10 adet taze veya konserve vişne (reçel de olabilir)
5 yemek yemek kaşığı yogurt
10 adet Petit Beurre bisküvi
Ortası açık kek kalıbı



Yapılış Şekli:
Önce vişneleri eşit aralıklar ile kalıbın altına yerleştirin3 kap kaynamış su ile jöle ve jelatini plastik bir kap içinde eritinBu karışımdan bir kap alıp, ağır ağır kalıba, vişnelerin üzerine boşaltın Dikkatli olun vişnelerin yeri bozulmasın Buzluğa koyup 15 dakika bekleyin, jöle sertleşsinBir kap daha jöle karışımından alın ve içine 5 yemek kaşığı yoğurt koyup mixer de karıştırın İkinci kat olarak kalıba ağır ağır boşaltın Yeniden buzlukta 15 dakika sertleşinceye değin bekletinSon kalan bir kap jöle karışımının içine 10 adet pötibör bisküvisini koyup, mixerden geçirin Ucunu ve son kat olarak yavaşça kalıba boşaltın Tekrar buzlukta 15 dakika değin tutarak sertleşmesini bekleyinJöleyi kalıptan dışında tutmak için, musluğa sıcak su doldurup, kalıbı içinde 15 saniye tutun Kenarlarına hafifçe bastırarak kalıptan ayrılmasına yardım edin Zıt çevirerek geniş ve düz bir servis tabağına boşaltınArzu ederseniz ortasını krem şanti ile doldurup servis edebilirsiniz Bilhassa çocuklarınızın fazla seveceği bir pasta *
 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt