iltasyazilim
FD Üye
Yaş Tarhana Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo yoğurt
*2 5 kiloya yakın buğday unu
*1 kilo soğan
*1 kilo yazlık domates
*Domates renk vermezse iki kaşık salça
*5 adet yeşil köy biberi
*5 adet kapya biber
*1 bağ Darak otu, Tarhana otu, kurutulmus dereotu (aktarda hangi isimle bulursanız)
*1 yemek kaşığı deniz tuzu
Yaş Tarhana Tarifi Yapılışı Tüm sebzeleri minik minik doğruyor ve genişçe bir kaba alıyoruz Kap cidden geniş olmalı çünkü bekletirken kabarıp taşabiliyor tarhana Üzerine yoğurdu ve otu büyük saplarını ayırarak ilave ediyoruz Şöyle bir karıştırıp ağzını kapatıyoruz veya strecfilmle sarıyoruz Havalar sıcaksa oda sıcaklığında 4 gün ekşimeye ve mayalanmaya bırakıyoruz Kış için 1 haftaya çıkıyor süre Günde 12 kez yoğurdu güzelce karıştırıyoruz 4 günün sonunda iyice ekşiyince unu yavaş yavaş elimizde yedirip yoğurarak ilave ediyoruz Kıvamı kek hamurundan daha koyu olacak Benim ölçülerimde 2 kg yoğurda 2 5 kg yeterli geldi fakat bazen sebzeler sulanma yapabiliyor o zaman yine biraz un ilave edip yoğurup bırakabilirsiniz Unu ilave ettikten sonra yine 4 gün mayalanmaya bırakıyoruz, bu asamada kabarma tasma yapabileceği için kapasitesi büyük bir kap kullanabilir veya iki ayrı kaba pay edebilirsiniz 4 günün sonunda kapaklı cam kavanozlara kabarma yapabileceği için üstünde boşluk kalacak şekilde bölüştürüp buzdolabına kaldırıyoruz 1 gün dinlendikten sonra tarhanamız hazır oluyor
*2 kilo yoğurt
*2 5 kiloya yakın buğday unu
*1 kilo soğan
*1 kilo yazlık domates
*Domates renk vermezse iki kaşık salça
*5 adet yeşil köy biberi
*5 adet kapya biber
*1 bağ Darak otu, Tarhana otu, kurutulmus dereotu (aktarda hangi isimle bulursanız)
*1 yemek kaşığı deniz tuzu
Yaş Tarhana Tarifi Yapılışı Tüm sebzeleri minik minik doğruyor ve genişçe bir kaba alıyoruz Kap cidden geniş olmalı çünkü bekletirken kabarıp taşabiliyor tarhana Üzerine yoğurdu ve otu büyük saplarını ayırarak ilave ediyoruz Şöyle bir karıştırıp ağzını kapatıyoruz veya strecfilmle sarıyoruz Havalar sıcaksa oda sıcaklığında 4 gün ekşimeye ve mayalanmaya bırakıyoruz Kış için 1 haftaya çıkıyor süre Günde 12 kez yoğurdu güzelce karıştırıyoruz 4 günün sonunda iyice ekşiyince unu yavaş yavaş elimizde yedirip yoğurarak ilave ediyoruz Kıvamı kek hamurundan daha koyu olacak Benim ölçülerimde 2 kg yoğurda 2 5 kg yeterli geldi fakat bazen sebzeler sulanma yapabiliyor o zaman yine biraz un ilave edip yoğurup bırakabilirsiniz Unu ilave ettikten sonra yine 4 gün mayalanmaya bırakıyoruz, bu asamada kabarma tasma yapabileceği için kapasitesi büyük bir kap kullanabilir veya iki ayrı kaba pay edebilirsiniz 4 günün sonunda kapaklı cam kavanozlara kabarma yapabileceği için üstünde boşluk kalacak şekilde bölüştürüp buzdolabına kaldırıyoruz 1 gün dinlendikten sonra tarhanamız hazır oluyor