nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Yaşanmış Öğretmen Anıları
Yaşanmış gerçek Öğretmen anılarından bazılarını sizlerle paylaşıyoruz
Öğretmenliğimin ilk yılları fotoğraf müzik gibi derslere çok ağırlık veriyorum Hatta köyde öğrencilerin yaptıkları resimleri toplayarak bir fotoğraf sergisi açtım bu sergi fazla garip bulunduğundan alan radyolarında bol bol anons edildi ve halkın ziyaret etmesi istendi
Ahali Eğitim merkezinde açılan sergideki resimlerden biri fazla acayip bulunmuştu öğrenci yaptığı resimde sisler aralarında bir davul çalınıyordu Resmin konusu da Köyde düğün'dü Çocuğa resimde ne anlattığını sorunca:
Köyde düğünü anlattım öğretmenim!diye cevap verdi
Peki burada hiç İnsan yok!
Benim gittiğim düğünde sadece davul görünüyordu öğretmenim
Halis TÜRK
Seyit Köyü İlkokulu Öğretmeni
GİRESUN
Öğretmenliğimin ilk yılları matematik dersindeyim örnek problemler çözdükten sonradan üç öğrenciyi tahtaya kaldırıp birer çalışma verip yapmalarını söyledim Bir gün önce gelen kömürü yağmur aşağı gece yarısına değin taşımaktan hem yoruldum ayrıca de uyumayan kaldım uykusuzluk ve yorgunluktan masada otururken bir an uykuya kalmışım o sırada öğrenci bahşedilen alıştırmayı bitirip seslendi :
Öğretmenim işlenmiş yaptımYanındaki arkadaşı çıkıştı
Sus öğretmeni uyandıracaksın derken uyandım sınıfla beraber gülmeye başladık
Mustafa Kültür
Kocatepe okulu Eyüp *
Yaşanmış gerçek Öğretmen anılarından bazılarını sizlerle paylaşıyoruz
Öğretmenliğimin ilk yılları fotoğraf müzik gibi derslere çok ağırlık veriyorum Hatta köyde öğrencilerin yaptıkları resimleri toplayarak bir fotoğraf sergisi açtım bu sergi fazla garip bulunduğundan alan radyolarında bol bol anons edildi ve halkın ziyaret etmesi istendi
Ahali Eğitim merkezinde açılan sergideki resimlerden biri fazla acayip bulunmuştu öğrenci yaptığı resimde sisler aralarında bir davul çalınıyordu Resmin konusu da Köyde düğün'dü Çocuğa resimde ne anlattığını sorunca:
Köyde düğünü anlattım öğretmenim!diye cevap verdi
Peki burada hiç İnsan yok!
Benim gittiğim düğünde sadece davul görünüyordu öğretmenim
Halis TÜRK
Seyit Köyü İlkokulu Öğretmeni
GİRESUN
Öğretmenliğimin ilk yılları matematik dersindeyim örnek problemler çözdükten sonradan üç öğrenciyi tahtaya kaldırıp birer çalışma verip yapmalarını söyledim Bir gün önce gelen kömürü yağmur aşağı gece yarısına değin taşımaktan hem yoruldum ayrıca de uyumayan kaldım uykusuzluk ve yorgunluktan masada otururken bir an uykuya kalmışım o sırada öğrenci bahşedilen alıştırmayı bitirip seslendi :
Öğretmenim işlenmiş yaptımYanındaki arkadaşı çıkıştı
Sus öğretmeni uyandıracaksın derken uyandım sınıfla beraber gülmeye başladık
Mustafa Kültür
Kocatepe okulu Eyüp *