Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yaşlanmayı besinler ile de durdurun

Yaşlanmayı besinler ile de durdurun
0
133

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Yaşlanmama diyetinin umumî rehberi kalori kısıtlaması yapmak ve doymuş yağ alımını azaltmak, tam tahılların tüketimini arttırmak, yağlı balıkları yemek, bol zerzevat ve meyve eklemek, şeker ve tuzu kesmektir. Bu rehbere ek olarak yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı kimi hususî besinler vardır. Bu besinlere beslenmenizde sistemli olarak bölge verirseniz yaşlanma geciktirebilirsiniz.

AVOKADO: Umumiyetle bir zerzevat üzere tüketilen bu meyve vücutta istenilmeyen kolesterol seviyelerinin azaltılmasına yardımcı sağlıklı tekli doymamış yağ asitlerinin düzgün bir kaynağıdır. E vitamini deposu olarak avokado cildin yaşlanmasını önler ve sağlıklı bir cilt yapısını sağlar. E vitamini birebir hengamda menapozal sıcak basmalarının azaltılmasına yardımcı olur. İçeriğindeki potasyum ile likit tutulmasını ve yüksek kan basıncını önler.

KIRMIZI-MOR MEYVELER: Koyu renkli meyveler böğürtlen, ahududu, siyah üzüm, yaban mersini, hür radikaller ve yaşlanma ile oluşan hasarlara karşı vücudun korunmasına yardımcı olan güçlü antioksidanlardan flavonoidler olarak bilinen fitokimyasalları içerir.

LAHANAGİLLER: Lahanagiller ailesi lahana, karnabahar, brokoli, karalahana, Brüksel lahanası, turp ve tereden oluşmaktadır. Bu sebzeler toksin ve kansere karşı vücudun savaşmasını destekler. Bu sebzelerden günde en az 100gr kadar yenilmesi kanser orantısını %40 azalttığı gözlenmiş. Mümkünse çiğ yahut az pişmiş olarak tüketmek çok daha sağlıklı. Böylelikle vücut için gerekli enzimler ısı ile kaybolmamış olur.

SARIMSAK: Günde 1 diş sarımsak yemek vücudun kanser ve kalp hastalıklarına karşı korunmasına yardımcı olur. Sarımsağın kalp kollayıcı tesiri tescillenmiş olmakla birlikte yapılan kimi araştırmalar her gün sistemli sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma riskini yemeyenlere nazaran % 50 daha az olduğunu bulmuştur. Farklı çalışmalarda da tıpkı halde kolesterol seviyelerini azalttığını ve tesirli bir formda anti-inflamatuar tesiri olduğu belirtilmiş.

ZENCEFİL: Bu baharat kökü yaşı ilerlemiş kimselerin sık karşılaştığı sindirim ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarına yardımcı olur. Tıpkı devirde romatoid artrit ağrılarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

YAĞLI TOHUMLAR: Bilhassa ceviz başta olmak üzere birçok yağlı tohum çeşidi magnezyum, potasyum, kalsiyum ve selenyum üzere minerallerin yeterli kaynaklarıdır. Yüksek kalorisine karşın ceviz, fındık yahut badem üzere yağlı tohumlar tıpkı devirde kolesterol seviyelerini denetim edebilmesine yardımcı olabilir. Salata ve tatlılarınıza yağlı tohumları eklemek sindirim ve immün sistemin fonksiyonunu arttırabilir. Küflenmiş yağlı tohumları katiyetle yemeyin.

SOYA: Menapozdaki bayanlar için soya östrojen seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilir. Böylelikle menapozal sıcak basmalarını azaltabilir. Alzheimer illeti, osteoporoz ve kalp illetine karşı hami özelliği vardır. Soyayı tuz içeriği yüksek soya sosu ile karıştırmayarak ve genetiği oynanmamış olan soya eserlerini tercih ederek kullanın. Soya sosunu kullanmak isterseniz az ölçülerde tercih edin.

KEPEKLİ MAKARNA VE KEPEKLİ PİRİNÇ: Kompleks karbonhidratlar gün boyunca vücuda güç vererek beslenmenin büyük bir kısmını oluşturmalıdırlar. Bulgur süper bir kompleks karbonhidrattır. Posa içeriği yüksektir ve beyaz pirince nazaran iki kat daha ziyade demir içerir. Kepekli pirinç ise posa ve B vitaminlerinden güçlü başka değerli kompleks karbonhidrattır.

KARPUZ: Karpuzun besleyici özelliği içeriğindeki A, B ve C vitaminlerinden gelmektedir. Çekirdeğindeki selenyum, esansiyel yağlar, çinko ve E vitaminin tesiri ile yaşlanma ve özgür radikal hasarlarına karşı esirgeyicidir.

SU: Sıhhati korumak için her gün en az 8 bardak su içilmelidir. Su toksinlerin ve vücuttan istenmeyen unsurların uzaklaştırılması için yardımcı olur. Susamak için beklenilmemeli, zira yaşla birlikte susama duygusu azalır. Sıklıkla için ve besin pahası yüksek içecekler, taze sıkılmış meyve ve zerzevat suları, yağsız yahut az yağlı süt, maden suyu, bitki çaylarını tercih edin. Tıpkı devirde besinlerden de likit alabilirsiniz. Yoğurt, çorba, karpuz, portakal, marul, domates ve salatalık üzere yiyecekler likit alımına yardımcı olur.

 
858,497Konular
982,013Mesajlar
29,997Kullanıcılar
dhskdjdSon üye
Üst Alt