Yaşli anadan oğullarina mektup ! anadan oğula mektup Köyümüz şehirden yüksek mi yüksek Baban ihtiyarlıyor oğul bilmem netsek Laf dinlemiyor bundan böyle ahırdaki eşek Gelinlerden biri gelip hizmet etse oğul ! Sizi 9 ay 10 gün karnımda taşıdım Beş oğul bir kızım için yaşadım Şu Anda halim kalmadı gençliğimi boşadım Gelinlerden biri gelip hizmet etse oğul ! Köyde bacalar eskisi gibi tütmüyor Çorba dahi boğazımızdan geçmiyor Takatimiz kalmadı işler bitmiyor Gelinlerden biri gelip hizmet etse oğul! Geçenlerde kasabadan köye hekim geldi Sağlam kimse kalmadı herkese hap verdi Bana da kendini yorma ansızın gidersin deyiverdi Gelinlerden biri gelip hizmet etse oğul! Vaktiyle köyümüzde yağız delikanlılar vardı Al duvak içinde gelinler bu arada ağlardı Gençler köyü terk etti hemen ihtiyarlar kaldı Gelinlerden biri gelip hizmet etse oğul! Hani yalnız yaşayan komşumuz Ali amca vardı O da rahmetli oldu cenazesi üç gün kaldı Mezarını kazacak delikanlı bulunamadı Gelinlerden biri gelip hizmet etse oğul! Öğrenci yokluğundan artık mektep kapalı İhtiyarlayınca babanın döküldü saçı sakalı Benimde dizlerim tutmaz ağır işlere bakalı Gelinlerden biri gelip hizmet etse oğul! İmam usandı tayin yaptırıp gitti Bir ezan sesi duyuyorduk o da bitti Hastalıklar çoğaldı bundan böyle canımıza yetti Gelinlerden biri gelip hizmet etse oğul! Analarda ciğer evlatlarda acıma olur Gezen görür yaşayan ölür eden elbet bulur Hayır duamızı alın biz ölmeden ne olur Gelinlerden biri gelip hizmet etse oğul! Sizin huzurunuzu kaçırmak istemem Gelinlerimi severim katiyen kin beslemem Acilen gelmezseniz cenazeme de istemem Gelinlerden biri gelip hizmet etse oğul! (M Odabaşı ) ‘’ OĞULLARIN BELLI BAŞLI MEKTUBUNA CEVABI ’’ (1 oğul) Asil derhal Akdeniz sahillerindeyiz Buralar fazla güzel herkese tavsiye ederiz Çocuklar diyor ölürüz de katiyen köye gitmeyiz Kusura bakma çocuklar istemeden biz gelemeyiz! (2 oğul) Belli Başli mektup yazmışsın bize gereksizce Çünkü daha açarken gitmedi hanımın hoşuna Sen idare et bundan böyle bu yıl de yalnız başına Kusura bakma ben hanımı gönderemem başlica ! (3 oğul) Belli Başli gönderdiğin mektubu hemen okudum hanıma Dedi bu devirde hizmet eden var mı? Allah aşkına Ne olur soğuk su katma bu yaştan sonradan pişmiş aşıma Kusura bakma ana gönderemem hanımı ben sana katiyen! (4 oğul) Ana alınma zaman bulup ta mektubunu okuyamadım Şimdi okuyunca ne seslenmek istediğini anladım Benim hanımdan diğer çağıracak gelin mi bulamadın? Kusura bakma gönderemem hanım oralara alışamaz esas ! (5 oğul) Başlica abim söyledi hizmete bizim hanımı çağırmışın Olur mu böylece şey doğalgazdan sobalı eve nasıl alışsın Birde önceden başlamış günleri var onlar yarım mı kalsın? Kusura bakma esas gönderemem bu yıl bizimki kalsın! 1549144087 1549144087 yaslianadanogullarinamektup5c56102060a06yaslianadanogullarinamektup5c56102060a06 yaslianadanogullarinamektup5c56102060a06 (müşterek çözüm) Ana belli başli dört kardeş hanımlarıyla bize geldiler Anamızın ricası uygun ivedi çözüm bulalım dediler Bizler ne yapacağız diye düşünürken akılı gelinler verdiler Kusura bakma esas sana hizmete ama bacımızı uygun gördüler! MAHİR ODABAŞIÇORUM