iltasyazilim
FD Üye
Yassı Kadayıf Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 + 34 su bardağı un
1 tutam tuz
Çörek otuüzeri için
2 adet yumurtabulamak için
Sıvıyağkızartmak için
2 su bardağı ceviziri çekilmiş
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
23 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şerbet için olan su ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatın Şerbet kıvamına gelince 23 damla limon suyu ekleyin ateşten alıp soğutun
Hamur için derin bir kapta süt, su, kuru maya, toz şeker, un ve tuz ekleyip bir çırpıcı ile hepsini pürüzsüz olana kadar çırpın Kabın ağzını streçleyip 1520 dakika mayalandırın
Yapışmaz bir tavayı ya da bir krep tavasını ısıtın Hamurdan bir kepçe ile tavaya dökün üzeri hava kabarcıkları olunca çörek otundan bir tutam serpin, pişince kenara alın Soğutun
Bir kapta yumurtaları çırpın
Bir tavada sıvıyağı ısıtın Hazırladığınız kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atın Kızarttığınız kadayıfları 2 dakika bekletip tabağa alın
Servis tabağına aralarına ceviz serperek üst üste dizin soğuk servis edin
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 + 34 su bardağı un
1 tutam tuz
Çörek otuüzeri için
2 adet yumurtabulamak için
Sıvıyağkızartmak için
2 su bardağı ceviziri çekilmiş
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
23 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şerbet için olan su ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatın Şerbet kıvamına gelince 23 damla limon suyu ekleyin ateşten alıp soğutun
Hamur için derin bir kapta süt, su, kuru maya, toz şeker, un ve tuz ekleyip bir çırpıcı ile hepsini pürüzsüz olana kadar çırpın Kabın ağzını streçleyip 1520 dakika mayalandırın
Yapışmaz bir tavayı ya da bir krep tavasını ısıtın Hamurdan bir kepçe ile tavaya dökün üzeri hava kabarcıkları olunca çörek otundan bir tutam serpin, pişince kenara alın Soğutun
Bir kapta yumurtaları çırpın
Bir tavada sıvıyağı ısıtın Hazırladığınız kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atın Kızarttığınız kadayıfları 2 dakika bekletip tabağa alın
Servis tabağına aralarına ceviz serperek üst üste dizin soğuk servis edin