Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri

Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
2019 Yatay Geçiş Dilekçe Tarihleri 2019
2019 Yatay Geçiş Başvuruları Ne Vakit Tarihi 2019
2019 Yatay Geçiş Şartları Nelerdir

“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Aralarında Geçiş, Çift Anadal, Emrindeki Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine uygun bir şekilde, Ege Üniversitesinin önlisans düzeyinde eğitim yapan 2 takvim Iş Yüksekokullarına 2010 2019 öğretim yılı bahar yarıyılında yatay geçiş yoluyla öğrenci kabul edilecektir Öğrencilerde aranacak nitelikler, tatbik ve tescil için zorunlu belgeler, başvuru formu tarihleri, kontenjanlar ve öteki hususlar aşağıya çıkarılmıştır Keza Harp Okullarından ilişiği kesilenlerin başvuruları da bu esaslar ve kontenjanlar çerçevesinde alınacaktır

A KOŞULLARI:

1 Önlisans diploma programlarının birincil yarıyıl ve son yarıyılı ile lisans diploma programlarının birincil iki yarıyıl ve son iki yarıyılına geçiş yapılamaz

2 Benzer yükseköğretim kurumunda aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir Fakat, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler

3 Yükseköğretim kurumlarında ikinci öğretimden yalnızca ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir Fakat, ikinci öğretim diploma programlarından galibiyet bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üstteki sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler

4 Açık ve uzakta öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 ya da üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, vermek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit ya da yüksek olması gerekir

5 Başvurular, adayların genel not ortalaması, öbür puan türlerindeki programlara geçiş için merkezi yerleştirme puanı ve eğer varsa devretmek istediği programın karşılıklı derslerindeki başarısı dikkate alınarak, üniversite senatosu tarafından belirlenmiş olan kriterlere tarafından değerlendirilir ve ayrılan kontenjana kadar geçiş sağlanır

6 Tescil dondurmuş elde etmek, yatay geçiş hakkından adet edinmek için engel teşkil etmez

7 Daha önce yatay geçiş yapmamış almak gerekir

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KOŞULLARI

1 Her bir diploma programı için ikinci yarıyıldan açtırmak ve beşinci yarıyıl dahil almak üzere ilgili kurullarca belirlenerek kontenjan açılarak kurumiçi yatay geçiş imkanı sağlanabilir

2Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde lakin ayrı merkezi sipariş verme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları aralarında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla devretmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi sıralama puanının, dinmek istediği diploma programına eşit yurt içindeki öteki üniversitelerin diploma programlarının en az taban puanından eksik olmaması şartı aranır

3 Kurum içi programlar arası yatay geçişlerde benzer puan türündeki programlara yapılacak başvuruların değerlendirilmesinde, öğrencilerin merkezi sınava girdiği yılda aldığı merkezi yatırma puanı, uygulamak istediği programın aynı yıla ait en düşük puanından düşük olmaması şartı aranır

4 Yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına kurum içi yatay geçişlerde diğer şartların yanı sıra yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır

5Kurumiçi yatay geçiş yapacak öğrencinin AGNO'sunun en az 100 üzerinden 60 veya 400 üzerinden 200 olması,

6 Üniversite içinde daha önce yatay geçiş yapmamış olması,

7 Uyarma cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olması,

8 2547 Sayılı Kanunun 44 maddesinde belirtilmiş eğitim süresi (önceki programda geçirmiş olduğu süreler dâhil) içinde mezun olabilmesi için tatmin edici süresinin bulunması gerekir

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KOŞULLARI

1 Kurumlararası yatay geçiş yükseköğretim kurumlarının benzer düzeydeki eşdeğer diploma programları aralarında ve Yükseköğretim Kurulu kadar yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılır

2 Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, belirtilen olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel anekdot ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması şarttır

3 Bu başarı şartını sağlayamayan oysa merkezi koyma puanı geçiş yerine getirmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olan adaylar yatay geçiş başvurusu yapabilir Bu şekilde başvuran adayların başvuruları yalnızca başarı şartını sağlayarak başvuran adayların yerleştirmesi bittikten sonradan boş kalan kontenjan olması halinde değerlendirilir

4 Tamamen veya kısmen tanıdık olmayan dil ile eğitim yapan yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş için ilgili yükseköğretim kurumunun oluşturacağı yabancı dil tatminkarlık sınavından başarılı olmak veya milli ya da uluslararası geçerliliği olan tanıdık olmayan dil sınavlarından ilgili yükseköğretim kurumunun belirlediği galibiyet düzeyinde bir puanı başvuru sırasında belgelemek şarttır

5 Başvurular, adayların genel not ortalaması ve eğer varsa devretmek istediği programın müşterek derslerindeki başarısı dikkate alınarak, üniversite senatosu tarafından belli olan kriterlere kadar değerlendirilir ve ayrılan kontenjana tarafından geçiş sağlanır

6 Tatmin Edici şartları taşıyan aday olması halinde aynı sayıda belli başlı ve yedek namzet belirlenir Takvimde belirlenen zaman içinde başvurmayan asıl adaylar yerine yedeklerin başvurusu alınır

7 Daha önce yatay geçiş yapmamış olması gerekir

YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN YURTİÇİNDEKİLERE YATAY GEÇİŞ KOŞULLARI

1 Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından yapılacak yatay geçişler için kontenjan Üniversite senatoları göre belirlenebilir

2 Başvurularla ilgili ön değerlendirmeyi, üniversite senatosunun belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde, ilgili idare kurulları tarafından oluşturulan komisyonlar yapar Başvurular, adayların genel anekdot ortalaması ve eğer varsa vermek istediği programın iki taraflı derslerindeki başarısı dikkate alınarak, üniversite senatosu göre emin olan kriterlere göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır

3 Yurtdışı Üniversitenin Yükseköğretim Kurulu kadar tanınır ve başvurulan Üniversite göre eşdeğer kabul edilmiş olması gerekir

4 Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş gerçekleştirmek istediği yükseköğretim kurumundaki diploma programının ilgili sınıfına öğrenci kabulündeki taban puana sahip öğrenciler, yurt dıştan yükseköğrenim gördüğü tüm derslerden başarı şartı aranmaksızın yatay geçiş başvurusu yapabilirler

5 Yurt haricen öğrenime başlayan öğrencilerden Türkiye ’deki üniversitelere yatay geçiş başvurularında ilgili puan türünde en az 180 puan veya aşağı kayıtlı muadil sayılan belgeler aranacaktır

· SAT 1 (En Düşük 1000 puan)

· ACT (Minimum 21 puan)

· Abitur

· Fransız Bakaloryası

· GCE A Level Sertifikası (Minimum 2 ders)

· Milletlerarası Bakalorya (International Baccalaureat IB)

· Avusturya Matura Diploması (Matura Reifezeugnis)

· Italya Maturita Diploması (Diploma di Maturita)

B DIĞER YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN YATAY GEÇİŞ KOŞULLARI:

(1) Türk Silahlı Kuvvetleri ile Polis Akademisi ve bağlı yükseköğretim kurumlarında önlisans ve lisans düzeyinde öğretime devamlı öğrenciler kendi özel kanunlarınca düzenlenen hükümler çerçevesinde ve kurumlararası yatay geçiş hükümlerine uygun şekilde diğer yatay geçiş yapabilirler

(2) Bu kurumlardan 1311985 tarihli ve 18634 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinde sayılan fiiller nedeniyle, başarısızlık veya disiplinsizlik nedeni ile ilişiği kesilenler yatay geçiş için başvuramazlar

(3) İkinci fıkra kapsamına girmeyen bir mazeret ile birinci fıkra kapsamındaki yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği tarihten itibaren iki yıl içinde öteki yükseköğretim kurumlarına geçiş için başvurabilir Bu başvurular kurumlararası yatay geçiş hükümlerine kadar değerlendirilir

CYATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU İÇİN ZORUNLU BELGELER:

1 Kullanım

2 Anekdot Koşul Belgesi (Transkript): Başvuran öğrencinin, ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği tüm dersleri ve bu derslerden aldığı notları belirten devlete ait belge;

3 Kurumlararası yatay geçişlerde 100 üzerinden 60 genel anekdot ortalaması koşulunu sağlayamayan fakat yerleştirildiği yılki merkezi sipariş verme puanı geçiş yapmak istediği programın o yılki taban puanına eşit veya yüksek olduğu için tatbik yapacaklar için ÖSYS puanını gösterir netice belgesi;

4 Kurumlarında uygulanmakta olan öğretim planının ve ders içeriklerinin onaylı örneği;

5 Disiplin cezası almadığına ilişkin doküman; (Kurumiçi yatay geçiş başvurularında “ikaz etme cezasından ağır bir ceza almamış olmak şartı aranmaktadır)

6 İkinci öğretimden örgün öğretime başvuran öğrenciler için %10 ’a girdiğine ilişkin doküman;

7 Açıköğretim Fakültelerinden geçiş gerçekleştirmek isteyen öğrencilerden 100 üzerinden 80 genel not ortalamasına sahip olmayanlar için ; yerleştirildiği yılki puanının geçiş yapmak istediği programın puanına eşdeğer yada yüksek olduğunu gösterir netice belgesi (ÖSYS);

8 Kurumiçi başvurularda, yukarıda belirli belgelere ilaveten merkezi sınava girdiği yılda aldığı merkezi yatırma puanını gösterir doküman (ÖSYS);

9 Yurtdışından yapılan başvurularda, adayın ayrılacağı Üniversite – Fakültesini tanıtan doküman teslim etmeleri gerekmektedir

10 Yurtdışından yapılan başvurularda, Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından yurtiçindekilere yatay geçiş koşulları 5 maddesinde kayıtlı netice belgesi

Yukarıda açıklanmış belgeler, öğrencilerin okumakta oldukları Üniversiteleri göre onaylanmış ve iki nüsha olarak kabul edilecektir

ÇYATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ TAKVİMİ:

Dilekçe Açılış – Bitiş Tarihi
24 28 Ocak 2019

Asil Belli Kayıt Tarihi
141516 Şubat 2019

Değiştirme Belirlenmiş Tescil Tarihi
21 22 Şubat 2019

Başvurular, Yatay Geçiş İşlemleri Takvimine tarafından dilekçe için zorunlu belgeler tamamlanmış olarak Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yapılacaktır Başvurular Kişisel Olarak ya da Noter Tasdikli Vekaletnamenin takdim edilmesi suretiyle tayin edilen vekil yoluyla yapılacak olup, posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir

Koşulları sağlamayanların ya da beceriksiz evrak ile başvuranların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır

D SONUÇLARIN İLANI

Yatay geçiş başvurusu kabul edilen adayların listesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web adresimizden kesin kayıt tarihinden önce ilan edilecektir Belirtilmiş tarihlerde kesin tescil yaptırmayan adayların yerine duyuru edilen protez listesindeki sıraya kadar duyuru edilen protez kayıtlanma tarihlerinde kayıtları yapılacaktır

E YATAY GEÇİŞ KAYIT İŞLEMLERİ

Yatay geçişi kabul edilen öğrenciler yukarıdaki açıklanmış tarihlerde kayıt belgeleri ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ’na teslim ederek belli kayıt işlemini tamamlayacaklardır

Kayıt İçin Zorunlu Belgeler

1 Nüfus Cüzdanı Örneği (Aslı Görülmek Koşuluyla Fotokopisi Alınacaktır)

2 4,5*6 cm Ebadında 3 Adet Resim (Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır)

3 Askerlik Şart Belgesi (1988 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden yeni tarihli olarak alınacak olup, daha sonraki yıllarda doğmuş erkek adaylardan bu belge istenmeyecektir)

4 Öğrenci Katkı Payı Banka Dekontu (Öğrenciler kayıt için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına geldiklerinde kendilerine öğrenci numarası ve bankaya yatıracakları meblağı gösteren yazı ile Garanti Bankası Ege Üniversitesi Şubesine öğrenci katkı maddesi payını yatıracaklardır) *

858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt