teknolojiuzmani
FD Üye
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’daki su gereksinimi ve altyapı çalışmalarına ait yaptığı açıklamalarda bu işler için ayrılan paraların ANKA Park’a harcandığını söyledi ve "Cumhurbaşkanı da bu sudan içiyor. Kendisine bu parayı nerede kullanacağımıza dair bilgi de verdim lakin birileri devreye girdi ve reddedildi" dedi.
Haber Küresel televizyonu yayınına telefonla bağlanan Yavaş, “Tartışma Ankara’daki atık suların ayrılması, her yeri su basıyor. Polatlı’ya verilecek su, şu andaki Aydınlık çizgisi acil olarak değişmesi lazım. Patlarsa Ankara’nın 3’te biri susuz kalacak. Bizden evvelki idare asil misyonlarını yapmak varken 750 milyon doları ANKA Parkı olmak üzere gereksiz bir sürü yatırım yapıldı. Nitekim yapılan yatırımlar yapılmamış. Bu insan sıhhatini etkileyen bir durum” dedi.
'Cumhurbaşkanı da bu sudan içiyor'
Yavaş, Ankara’da arıtılmayan suların İstanbul’daki baraja aktığını belirterek şunları söyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanı bu sudan içiyor. 3 yıl süreyle Ankara’dan tam arıtılmadığı için İstanbul’un Anadolu Yakası kokmuş su içti. Bir belediye lideri olarak ben gelir gelmez öncelikle insan sıhhatini düşünen yatırımlar yapmak durumundayım. Birinci olarak misyona geldiğimde ASKİ’den kredi istedik. Kurulda kabul edildi. Sayın Cumhurbaşkanı’na bu parayı nerede kullanacağımıza dair bilgi de verdim. Birileri devreye girdi ve tıpkı kurulda bu husus reddedildi. Ben tekrar Meclis’e gittim. Ben bu mevzuyu proje olarak değil, onların yapmadığı işleri yapmak için istedim. Mahkemeye gittim. Mahkeme kararı incelendiği vakit Etraf Bakanlığı Ankara’da 16 tane taşkın riski olduğunu ve insanların öleceğini yazmış. 2021’e kadar yapılması gereken yazı var. 2010 yılında ‘acilen kapasiteyi büyütün’ diye yazılmış. Biz yapılmayan işler yapılsın diye uğraşıyoruz. Tekrar Ankara’da insanların sıkıntı çektiği İstasyon Caddesi için kredi istedik. MHP tümüyle reddetti."