31 Mart Lokal Seçimleri'nin akabinde Ankara'da birinci memnuniyet anketi yapıldı. Ankaralıların yüzde 66.4’ü Mansur Yavaş idaresinden mutlu olduğunu söylerken, kentin en kıymetli sorunu olarak 'ulaşım' konusu ön plana çıktı.
İde Danışmanlık Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (İDESAM) 19-30 Temmuz 2019 tarihleri ortasında Ankara merkez ilçeler ve beş etraf ilçede yüz yüze görüşme metoduyla gerçekleştirdiği ankete nazaran Ankaralıların yüzde 66.4'ü Mansur Yavaş idaresinden şad olduğunu söyledi.
3 bin 510'u bayan, 3 bin 493'ü erkek 7 bin 3 iştirakçiyle gerçekleştirilen ankete nazaran Yavaş idaresinden mutlu olmayanların oranı ise yüzde 33.6 olarak kayıtlara geçti.
Ankette, 'Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa Mansur Yavaş'a oy verir misiniz?' sorusuna iştirakçilerin yüzde 52.2'si 'Evet', yüzde 33.8’i 'Hayır', yüzde 13.9’u ise 'Kararsızım' cevabını verdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş'ın misyona gelmesinin akabinde yaptığı çalışmalara ait yöneltilen sorular da ankette yer aldı.
YAVAŞ'IN YOLSUZLUKLA UĞRAŞ SİYASETİ
Yavaş’ın yolsuzlukla çaba ve şeffaflıkla ilgili siyasetlerine iştirakçilerin yüzde 64.1’i 'Destekliyorum' yanıtını verirken, yüzde 22.9’u 'Kararsızım', yüzde 13’ü ise 'Desteklemiyorum' dedi.
Belediyeye ilişkin tüm araçlardaki çakarların sökülmesi hakkındaki soruya Ankaralı iştirakçilerin yüzde 73.8’i 'Olumlu' yanıtı verirken, 'Fikrim yok' diyenlerin oranı yüzde 17.9, 'Olumsuz' diyenlerin oranı ise yüzde 8.3 olarak kayıtlara geçti.
İhalelerin canlı yayında izlenebilecek halde yapılmasını ise iştirakçilerin yüzde 71.9’u 'Olumlu', 519’u 'Fikrim yok', yüzde 9’u ise 'Olumsuz' olarak kıymetlendirdi.
Ankete nazaran AK Parti'ye oy vermeyi düşünenlerin yüzde 17’si, MHP'ye oy verenlerin yüzde 27.7’si, HDP'ye oy vermeyi düşünenlerin ise yüzde 45.3’ü, CHP'ye oy vermeyi düşünenlerin yüzde 79.2'si, DÜZGÜN Parti’ye oy vermeyi düşünenlerin ise 72.8'i Yavaş'ı başarılı buldu.