Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yavru Balina İle Kopekbalıkları

Yavru Balina İle Kopekbalıkları
0
140

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Annesi balina avcıları tarafından oldurulen yavru balina Atlas Okyanusunda yuzerken etrafını yirmi kadar kopekbalığı sardı Başkan kopekbalığı yavru balinanın yanına gelerek: “ Seni tanıyorum ve durumunu cok iyi anlıyorum yavru balina Ama uzulmekle eline bir şey gecmez Anneni insanlar oldurdu Sen bunu onların yanına bırakmamalısın Annenin intikamını almalısın Biz senin dostunuz Sana oldurmeyi oğretip, insanların ustune salacağız Cok yakında insanlar yavru balinayı tanıyıp, ondan korkacaklar “ dedi

“ Annemi yerler mi insanlar? “ diye sordu yavru balina

“ Yerler yavrum İnsanlar acımasızdır Onlar dunyadaki tum canlıları acımasızca oldururler Hoş, insanlar birbirlerine karşı da acımasızdır Ben buralarda cok gordum gemiler icinde savaşan insanları Dedem insanların toprak ustunde de savaştıklarını soylerdi Savaşı kazanan kahraman olurmuş “

“ İnsanlar kotu yaratık desene? “

“ Hem de cok kotu yaratık “

“ O zaman beni annesiz bırakan, bana gunlerce gozyaşı dokturen insanları cezalandıracağım, ama bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum “

“ Oğrenirsen bilirsin Haydi, yavrucuk peşimden gel Siz de peşimden gelin kopek kardeşlerim Derinlikler bizi bekliyor “

Aradan bir ay gecti Bu surede kopekbalıkları bildikleri oldurme yontemlerini yavru balinaya oğrettiler Hedef, insanların toplu halde yuzdukleri plajlar olacaktı Plajlar, insan kanına boyanacaktı Yavru balina, oldururum, parcalarım, diyordu ama onu plaja salmadan once bir deneme yapmalıydı Bakalım oldurebilecek miydi? Beş kopekbalığı yalnız yuzen insan aramaya başladı Deniz fenerinin yakınında bir cocuk yuzuyordu İlk kurban o olacaktı

Kopekbalıkları sahilden uzak kaldılar Cocuğu urkutmek istemiyorlardı Yavru balina hızla cocuğa doğru yuzmeye başladı Fenerin oralar derin demişti kopekbalıkları, cocuk demek ki, usta yuzucuydu Yoksa onun ne işi vardı boyle derin yerde Yavru balina kafasını suyun ustune cıkardı, daha sonra govdesi ve kuyruğu gorundu Cocuk, yavru balinayı hemen fark etti Derin bir nefes alıp suya daldı Balina yavruydu ama dort metre boyundaydı Sahile doğru yuzmeye kalksa bunu başaramazdı, cunku yavru balina ondan cok daha hızlıydı Yetişmesi an meselesiydi Bundan dolayı cocuk sahile paralel yuzuyordu Yavru balina cocuğa yetişti, bir sure onunla yan yana yuzdu ve aniden donerek ağzını acıp kapadı Yavru balina kopekbalıklarının yanına donduğunde:

“ Gorevimi başardım Cocuğun işi tamam “ dedi

“ Cocuğu parcaladın mı? “ diye sordu, başkan kopekbalığı

“ Hayır, parcalamadım “ dedi yavru balina

“ Parcalamadın mı? O zaman ne yaptın? “

“ Cocuğu yuttum “

“ Yuttun mu? “

“ Evet, yuttumCocuk şimdi midemde “

“ Oyle veya boyle, cocuğu oldurmuşsun işte Seni kutlarım yavru balina Biz yarın uzaklara gidip bir toplantıya katılacağız Birkac gun yokuz Sen şu ilerdeki plaja git, yakaladığını ister parcala, ister yut Sıradan butun plajları dolaş İnsanlara acıma yok “

Kopekbalıkları donduğunde yavru balinayı buldular Yavru balina yirmi insanı acımadan oldurduğunu, insanların plajlara cıkamadığını, etrafa korku saldığını soyledi Kopekbalıkları bu habere cok sevindiler Ertesi gun bir kopekbalığı deniz fenerinin yakınındaki sahilde yavru balinanın yuttum dediği cocuğu gordu Başkanı bularak durumu anlattı Başkan, bunun uzerine cok sinirlendi Nefretle yavru balinanın ustune gitti:

“ Hani yutmuştun o cocuğu, bak fenerin oradaymış Sen bizimle dalga mı geciyorsun? “

Kopekbalıklarının etrafını sardığını goren yavru balina:

“ Şey, yutmuştum ama hazmedemedim, kusuverdim Cocuk midemi tekmelemişti “

“ Sus, yalancı seni, cocuğu yutmadın, plajlara saldırmadın, butun plajlar dolu Hani plajlara kimse cıkamıyordu, hani etrafa korku salmıştın Yalan, hepsi yalan Madem olduremiyorsun, olursun Şimdi seni

Başkan kopekbalığı sozlerini tamamlayamadı, cunku yavru balina:

“ Beni ne yaparsın? Sıktın artık, cekil onumden “ dedikten sonra, ona sert bir kafa vurarak denizin derinliklerine yolladı

Yavru balinanın onu acılmıştı Gucunun yettiği kadar hızlı yuzmeye başladı Karşısı sahildi Artık geriye donuş yoktu Peşinde suruyle kopekbalığı vardı Yakalarlarsa parcalarlardı Yavru balina kendini sahile zor attı Debelendi kumun ustunde biraz daha, biraz daha ilerledi Gucu tukenince başını sıcacık kumun ustune bıraktı Cocuk yavru balinayı tanımıştı Onun yanına geldi:

“ Ne oluyor, yavru balina? Neden sahile cıktın? “

“ Oh, sen miydin? Nasılsın cocuk? Adın neydi senin? “

“ Benim adım Mark İyiyim de burada ne işin var? “

“ Benim adım de Sili Gecenlerde tanışmıştık, hatırladın mı? “

“ Hatırladım Bir sure yan yana yuzmuştuk, sonra sen gitmiştin Ustume gelirken beni yiyeceksin sanıp korkmuştum

“ Kim? Ben mi seni yiyecektim? O bir şakaydı Seni korkuttuğum icin ozur dilerim Beni affet

“ Affettim gitti Anlat bakalım Sili, neler oluyor? Neden denizde değil de buradasın? “

Yavru balina olanları anlattıktan sonra:

“ Ya, işte boyle Mark, kopekbalıkları peşimde, sayıları yirmiden fazla Onlarla yalnız başıma carpışamam Acı gercek ama benim icin boylesi daha iyi olacak “

“ Kopekbalıkları toplantıya gittiğinde kacıp gitseydin uzaklara veya balinalardan yardım isteseydin? “

“ Kacsam kısa zamanda yakalanırdım Kurtuluşu yoktu Okyanustaki butun kopekbalıkları peşime duşerdi Balinalardan yardım isteyemezdim, cunku bu korkunc bir savaşın başlangıcı olurdu Yuzlerce balina ve kopekbalığı birbirine girerdi Arada belki ben de olurdum Oysa şimdi sadece ben oluyorum, hicbir balinayı tehlikeye atmıyorum Bir benim icin başkalarının keyfini kacıramam Sili olurse kıyamet kopmaz Hayat devam eder Dunya uzayda nokta kadar, fakat Sili dunyada nokta kadar bile değil “

“ Annen yaşasaydı kopekbalıkları sana sokulamazdı Bu duruma duşmezdin “

“ Onun orası oyle de annemi insanlar oldurdu Asıl suclu annemi olduren insanlar Mark, sence insanlar annemi neden oldurdu? “

“ Kazanc uğruna Bazıları kendileri kazansın diye can alıyorlar Oldururken duşunmezler ki, balinanın yavrusu ne olacak? Yavru annesiz ne yapacak? Orneğin; annesiz, babasız bir cocuk ne olur, ne yapar, nasıl yaşar? Cocukken bunu duşunen biri buyuduğunde diğer canlıların hayatına saygı duyar, onlara zarar vermez Tanrı şahidimdir ki, ben insan olsun, diğer canlı varlıklar olsun hicbirine zarar vermeyeceğim Yemin ediyorum “

“ Seni seviyorum, Mark

“ Ben de seni seviyorum, Sili “

SON

Yazan: Serdar Yıldırım