Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yavru değil Serhat Vatan: Türkiye’den KKTC’ye 750 milyon TL kaynak!

Yavru değil Serhat Vatan: Türkiye’den KKTC’ye 750 milyon TL kaynak!
0
85

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Yavru%2Ddegil%2DSerhat%2DVatan%2DTurkiye%2Dden%2DKKTC%2Dye%2D750%2Dmilyon%2DTL%2Dkaynak%2D223001%2Ejpg

Mutabakat ile ilgili KKTC Başbakanlık'ta imza merasimi gerçekleştirildi. Muahedeye, Başbakan Ersin Tatar ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay imza attı.

İmza merasiminden evvel açıklama yapan Oktay, Kuzey Kıbrıs’ta yapısal ıslahatların çok kıymetli olduğuna işaret etti. Oktay şöyle konuştu; “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 750 milyonluk bir kaynak transferiyle alakalı birinci dilimi bugün itibariyle özgür bırakıyoruz. Bunu Kıbrıs Türk halkıyla paylaşmak isterim Bunun birçok hizmetin hızlandırılması manasında bir cansuyu olarak ivme kazandıracaktır diye düşünüyorum.”

YAVRU DEĞİL, SERHAT VATAN

Başbakan Ersin Tatar da, KKTC’nin verimli konumunu artırmak için çalıştıklarını söyledi. Tatar, “KKTC büyük bir muvaffakiyet hikayesidir. KKTC, Türkiye ile birlikte büyümeye devam edecek. Bir ziyaretimde bir dostumuz, KKTC artık Yavru Vatan değil, ‘Serhat Vatan’ demiştir. Ben de bunu çok sevdim” dedi.

Başbakandan sonra kelam alan Oktay da, “Serhat Vatan’ın her vakit her koşulda yanında olacağız” dedi.  

858,498Konular
982,062Mesajlar
30,047Kullanıcılar
BreeemmmmSon üye
Üst Alt