Yavuz Sultan Selim Meşhur Sözleri Yavuz Sultan Selim'in Sözleri Yavuz Sultan Selim Sözleri Merhaba Sevgili Melek'ler ve Yavuz Sultan Selim sözleri arayan tüm misafirler, bu yazımızda Yavuz Sultan Selim'in meşhur sözlerini paylaşıma açıyor ve ilgili bütün arkadaşalrı bu sayfamıza davet ediyoruz 1549099759 1549099759 yavuzsultanselimunlusozleri5c5562f40fa19yavuzsultanselimunlusozleri5c5562f40fa19 yavuzsultanselimunlusozleri5c5562f40fa19 Her dertli, mihnete dayanma için azıcık gönlünde zorlama buluyorsa bu güç Mustafa(sav)'dan kazanç Onun için her gözü yaşlı O'na minnettardır Gönlünü ve canını O'nun aşkına veren kimse ne kahramandır! Düşüncesi defalarca Mustafa(sav) olan kimse ne refah ve kuytu içindedir Güneş Mustafa(sav)'nın yüzünün aynasının bir aksidir Her iki kâinat,Mustafa(sav)'nın bir kılına bağlanmıştır Ey gönül! Başkasından destek ve dostluk umarak yaşama,düşmandan da korkma! Devlet ve saltanat fakat ALLAH(cc)'ın verdiğidir Kılıcımız parladıkça düşmanın gözü ondan ayrılıp bizi göremez Lakin Allah esirgesin, bir gün paslanır da yaltırıklanmazsa düşman bizi görmek yok, diğer taraftan tepeden bakar Sanma Şahım Herkesi Sen Sadıkhane Yar Olur Herkesi Sen Dost mu Sandın Belki ol Ağyar Olur Sadıkhane Belki ol alemde Serdar Olur Yar Olur Ağyar Olur Serdar Olur Dildar Olur O'nun aşkı ile gönlü mahzun olan her sîne ne bahtiyardır! Mustafa(sav)'nın yoluna kurban edilen can,ne aziz bir candır! Ümmetlerin cevahir madenlerinden çıkardıkları bütün lâ'l ve inciler Mustafa(sav)'nın (gazada kırılan) tek inci dişinin diyetidir Ben Allah'ın (cc) emirlerini yapmak, cefa görenlere yardım etmek için zırh giydim, kılıç kuşandım O Peygamberlerin Padişahıdır Diğer peygamberler O'nun ordusudur Doğasında Olan maksat O'dur Bu kevnü mekân O'nun yüzü suyu hürmetine yaratılmış bir tufeyldir Yiğitlik insanı zafere, tutarsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür Devletleri yıkan bütün hataların altında nice gururun gafleti yatar Biz bunca meşakkate alkış uğruna katlanmadık, halis niyetimiz rızayı ilahidir Ey canım,eğer sana Selimi gibi yüz tane devlet ve saltanat dâhi verilse cihana bağlanıp dosttan uzakta olma Ümit sabahı Mustafa(sav)'nın hoş yüzüdür Gayıp sırları O'nun ârif olan gönlünden doğar Ümit eliyle Mustafa(sav)'nın eteğine yapışan cümbür cemaat güneş gibi ayağını feleğin üzerine basar