iltasyazilim
FD Üye
Yayla corbası kimine göre yoğurt
çorbası bizim oraların demesiyle de
Gırar herkesin cok sevdigi bir çorbadır
helede sıcak sıcak içinde taze nane ve
aşotu varsa o çorbaya kimse hayır demez
çok sağlıklı ve doyurucu bir çorba tarifine
alalım sizi
Yayla çorbası için Malzemeler
1 kilo yoğurt
7 su bardağı kaynamış su
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı haşlanmış
nohut ( istege gore )
1 çay bardağı haşlanmış kuru fasuly
(olmasada olabilir istege gore )
1 demet taze aşotu (Kişniş)
1 demet taze nane
3 dal pazı yaprağı
1 çorba kaşığı kuru nane
ve tuz
Yayla Çorbası Nasıl yapılır
Yoğurdu bir tencereye alın üzerine
ve yumurtayı ilave edip iyice çırpın
Çırptığınız yoğurdun üzerine kayna
suyu ilave edin aynı anda karıştırma
devam edin
Yoğurdunuz ocağa alın sürekli
karıştırarak kaynatın
Pazıyı naneyi ve aşotunu küçük küç
kesin çorbaya ilave edin ( çorbanın
rengini değiştirmesini istemiyorsanı
önceden haşlayıp suyunu süzünve
sonra çorbaya ilave edebilirsiniz
Çorbadaki pazı iyice yumuşayınca
önceden haşlanmış olan
buğdayı,nohutu,kuru fasulyeyi ve
kuru naneyi çorbaya ilave edin ara
karıştırın ihtiyaca göre biraz su
ekleyebilirsiniz,
En son tuzu ilave edip 5 dakika dah
kaynatın ve ocaktan alın
Yayla çorbasını ister soğuk ister sıca
servis yapın
Afiyet Olsun
çorbası bizim oraların demesiyle de
Gırar herkesin cok sevdigi bir çorbadır
helede sıcak sıcak içinde taze nane ve
aşotu varsa o çorbaya kimse hayır demez
çok sağlıklı ve doyurucu bir çorba tarifine
alalım sizi
Yayla çorbası için Malzemeler
1 kilo yoğurt
7 su bardağı kaynamış su
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı haşlanmış
nohut ( istege gore )
1 çay bardağı haşlanmış kuru fasuly
(olmasada olabilir istege gore )
1 demet taze aşotu (Kişniş)
1 demet taze nane
3 dal pazı yaprağı
1 çorba kaşığı kuru nane
ve tuz
Yayla Çorbası Nasıl yapılır
Yoğurdu bir tencereye alın üzerine
ve yumurtayı ilave edip iyice çırpın
Çırptığınız yoğurdun üzerine kayna
suyu ilave edin aynı anda karıştırma
devam edin
Yoğurdunuz ocağa alın sürekli
karıştırarak kaynatın
Pazıyı naneyi ve aşotunu küçük küç
kesin çorbaya ilave edin ( çorbanın
rengini değiştirmesini istemiyorsanı
önceden haşlayıp suyunu süzünve
sonra çorbaya ilave edebilirsiniz
Çorbadaki pazı iyice yumuşayınca
önceden haşlanmış olan
buğdayı,nohutu,kuru fasulyeyi ve
kuru naneyi çorbaya ilave edin ara
karıştırın ihtiyaca göre biraz su
ekleyebilirsiniz,
En son tuzu ilave edip 5 dakika dah
kaynatın ve ocaktan alın
Yayla çorbasını ister soğuk ister sıca
servis yapın
Afiyet Olsun