iltasyazilim
FD Üye
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı pirinç
*8 su bardağı su
TERBİYESİ İÇİN;
*1, 5 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı su
*1 yumurta sarısı
*12 limon suyu
*4 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Tencere 8 bardak suyu alıp kaynatıyoruz, kaynayan suyu pirinçler?i ilave ediyoruz pirinçler pişmeye devam ederken biz bu arada terbiyesini hazırlıyoruz Derince bir kasenin içine yoğurdu, yumurta sarısını, ve suyu ve limon suyunu alıp güzelce çırpıyoruz Daha sonra unu ekleyip tekrar karıştırarak Pişmiş olan pirinçli suyumuza terbiyeyi yavaşça ilave ederken çorbayı karıştırıyoruz 5 dk kadar orta ateşte karıştırarak özleştirdiğimiz çorbaya tuz ilave edip 5 dk daha kaynatıp kapatıyoruz üzeri için tereyağını ve sıvı yağını sos tavamıza alıp altını orta derecede açıyoruz tereyağı eridiğinde altını kapatıyoruz Bir iki dk dinlenen yağımıza bolca nane ekleyip bir iki dk karıştırıyoruz yemyeşil oluyor sosumuz Hemen sunuma geçecekseniz sosu ilave edip ikramda bulunabilirsiniz Fakat daha sonra yenilecek ise kararma ve kabuklanma yapmasın diye servis yaparken çok az ısıtıp servis sırasında ilave edebilirsiniz
*1 çay bardağı pirinç
*8 su bardağı su
TERBİYESİ İÇİN;
*1, 5 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı su
*1 yumurta sarısı
*12 limon suyu
*4 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Tencere 8 bardak suyu alıp kaynatıyoruz, kaynayan suyu pirinçler?i ilave ediyoruz pirinçler pişmeye devam ederken biz bu arada terbiyesini hazırlıyoruz Derince bir kasenin içine yoğurdu, yumurta sarısını, ve suyu ve limon suyunu alıp güzelce çırpıyoruz Daha sonra unu ekleyip tekrar karıştırarak Pişmiş olan pirinçli suyumuza terbiyeyi yavaşça ilave ederken çorbayı karıştırıyoruz 5 dk kadar orta ateşte karıştırarak özleştirdiğimiz çorbaya tuz ilave edip 5 dk daha kaynatıp kapatıyoruz üzeri için tereyağını ve sıvı yağını sos tavamıza alıp altını orta derecede açıyoruz tereyağı eridiğinde altını kapatıyoruz Bir iki dk dinlenen yağımıza bolca nane ekleyip bir iki dk karıştırıyoruz yemyeşil oluyor sosumuz Hemen sunuma geçecekseniz sosu ilave edip ikramda bulunabilirsiniz Fakat daha sonra yenilecek ise kararma ve kabuklanma yapmasın diye servis yaparken çok az ısıtıp servis sırasında ilave edebilirsiniz