iltasyazilim
FD Üye
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*2 kase yoğurt
*1 su bardağı yarma(buğday)
*1 tane yumurta
*1 yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
Üzeri için ;
*6 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı nane
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Önce yarmaları yıkayalım başka tencerede 3 su bardağı su koyalım Ve haşlansın büyük bir kabın içine yoğurdumuzu koyalım iyice çırpıcı ile karıştıralım yumurtayı ve unu ekleyelim iyice çırpalım Tam 2 litre su ekleyelim İsterseniz yoğurt ezilmezse süzgeçten geçirelim En azından çorbamız kesilmez üzerine yarım bardak sıvı yağ ı ekleyelim Ocağın altını yakalım Karıştıralım kaynayana kadar yarmalarımızı da haşlandıysa içine ekleyelim çorbamız böyle 15 dakika kaynasın ve suyu eksilecek eğer ki çok koyu olursa 1 bardak Sıcak su ekleyin ocağın altını kapatın üzerinin sosu için tavamıza yağımızı alalım nanemizi ekleyelim hafif geçsin ocağın altını kapatalım çorbamıza dökelim Tuzunu da ekleyin, gelip gidip karıştıralım ki çorba kesilmesin, ocaktan aldıktan sonra afiyet olsun
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
* Evet
* Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz
*2 kase yoğurt
*1 su bardağı yarma(buğday)
*1 tane yumurta
*1 yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
Üzeri için ;
*6 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı nane
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Önce yarmaları yıkayalım başka tencerede 3 su bardağı su koyalım Ve haşlansın büyük bir kabın içine yoğurdumuzu koyalım iyice çırpıcı ile karıştıralım yumurtayı ve unu ekleyelim iyice çırpalım Tam 2 litre su ekleyelim İsterseniz yoğurt ezilmezse süzgeçten geçirelim En azından çorbamız kesilmez üzerine yarım bardak sıvı yağ ı ekleyelim Ocağın altını yakalım Karıştıralım kaynayana kadar yarmalarımızı da haşlandıysa içine ekleyelim çorbamız böyle 15 dakika kaynasın ve suyu eksilecek eğer ki çok koyu olursa 1 bardak Sıcak su ekleyin ocağın altını kapatın üzerinin sosu için tavamıza yağımızı alalım nanemizi ekleyelim hafif geçsin ocağın altını kapatalım çorbamıza dökelim Tuzunu da ekleyin, gelip gidip karıştıralım ki çorba kesilmesin, ocaktan aldıktan sonra afiyet olsun
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
* Evet
* Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz